Arhiv razmer GPS podatki   Napiši obvestilo    Prijava  Gorniški oglasi e-Gora  TK Gora  Skala
petek 15.november 2019 - 21:40 i Informacije

Razmere v gorah

RSS podatki
Vseh zadnjih 20 prispevkov
Iskanje po bazi podatkov

Prispevki zadnjega meseca: (6)Vrtaško Sleme (Aleš, 14.01.2006)

Štartaš od zadnjih hiš v Mojstrani. Bilo je hudičevo mraz, vendar smo se kmalu začeli slačiti, pot gre po zjutraj prisojnih pobočjih, sonce pa opravi svoje tudi na snegu. Kolovratenja po strminah nam je bilo kmalu zadosti, smuči so romale na nahrbtnik, ker je bila gaz potegnjena, je šlo peš lažje & hitreje. Na planini je začelo malo pihati, tudi smuči smo nataknili na noge. In tako naprej proti Vrtaškemu vrhu, kjer občasno kuhajo kofe.
Sledi dobrih sto metrov spusta na sedlo (v vodničku piše Njivice), ne smučat preveč desno, ker lahko zapelješ čez rob. Potem pa spet malo hoje, v dobri uri si lahko na Votlem slemenu, ki je malo nižje in tudi lažje za smučat, ali pa na 30 metrov višjem Vrtaškem slemenu, kjer je opast na vrhu zmrznila in se je treba malo kobacati čez na najnižji točki kak meter visok skok iz trdega snega.
Za dol je seveda prašičasto in tako do Njivic, kjer ne nadaljuješ po smeri vzpona, ampak zaviješ direkt proti Belci. Kjer je še naprej prašičasto in še prašičasto. In tako do ca 100m skalnega skoka. V vodničku smo našli že prej omembo problematične orientacije. Mi smo zadevo rešili tako, da smo prečili desno in potem nekako poiskali prehod navzdol, cena je bila nekaj pešačenja po še zmeraj brezhibnem pršiču.
Nižje smo prihajali, bolj je bil gozd zaraščen. pa tudi sneg se je spreminjal v beton (smo prišli pod plast inverzije ki je bila nekje na 1100m), vendar smo bili hitro skozi. Končali smo s ca 4 km sprehodom po ravnem ob Savi do Mojstrane. Ena najboljših smučarij letos.*** pico
RazmereVsebina.php - V191112/1(frances@krim)
RazmereMenu.html - (##########)
Vsebina/Obv02882Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS