Arhiv razmer GPS podatki   Napiši obvestilo    Prijava  Gorniški oglasi e-Gora  TK Gora  Skala
petek 15.november 2019 - 22:07 i Informacije

Razmere v gorah

RSS podatki
Vseh zadnjih 20 prispevkov
Iskanje po bazi podatkov

Prispevki zadnjega meseca: (6)Kredarica-Za Cmirom (Aleš, 21.01.2006)

Iz Krme je do Kredarice potegnjena ponekod večpasovna avtocesta, tako za pešce kot tudi za smučarje. Spodaj je bilo še mraz, višje (nad Zg. Krmo) pa so razmere čisto spomladanske.
Z Vrha Kredarice se proti Staničevi koči spusti kar izpostavljena grapa, ki pa je bila dovolj mehka za varen spust (za nekatere pa pretežno abručanje in štamfanje navzdol). Po pobočjih Rži je potrebno potem držati višino, če dobro izračunaš, je treba do Staničeve koče narediti peš le nekaj korakov. Neizbežen pa je seveda vzpon proti robu krnice pod Cmirom, nekaj hoje je še posledica prečenja pobočij te krnice.
Za Cmirom je zgoraj trda kloža, vendar ne poledenela, tako da so robniki super prijemali, malo je motila le neravna površina snega. Nižje spodaj se kloža zmeraj pogosteje predira, najti pa je mogoče tudi jezike odličnega pršiča, ki ga je proti dnu vse več.
V gozdu je prav tako ostal pršič, tako da kar pozabiš, da je potrebno zadeti izhod iz labirinta. Če ga ne, pa je na voljo dovolj prehodov iz struge proti cesti, po kateri se pripelješ do avta.*** pico
RazmereVsebina.php - V191112/1(frances@krim)
RazmereMenu.html - (##########)
Vsebina/Obv02898Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS