Arhiv razmer GPS podatki   Napiši obvestilo    Prijava  Gorniški oglasi e-Gora  TK Gora  Skala
ponedeljek 14.oktober 2019 - 07:32 i Informacije

Razmere v gorah

RSS podatki
Vseh zadnjih 20 prispevkov
Iskanje po bazi podatkov

Prispevki zadnjega meseca: (0)Grapa med Palcem in Zelenjakom (Aleš, 04.02.2006)

Čez Suho ruševje se je dalo najlepše priti s srenači, peš pa prav tako. Mestoma je spihano, nastavljenih je tudi par min v oblik kamnitih špic, ki kakšen centimeter gledajo iz snega in vzamejo robnik. O tem bo več lahko povedal Janez, midva s Kavbojcem pa sva se odpeljala s sedla med Palcem in Zelenjakom na severno stran. Grapa ima malo pod vrhom ozko mesto ki je bilo povrh vsega precej trdo (ne pa ledeno) in neprijetno konkavne oblike, Kavbojc je na bigfootkah suvereno odsmučal, meni pa se je zdelo, da me ni dovolj v hlačah in sem za tistih dvajset metrov namesto smuči na noge raje nataknil dereze.
Nižje v grapi so bile razmere spremenljive, trda kloža, ki se je tu in tam udrla, sem se pa enkrat tudi peljal par metrov navzdol po riti, preden sem uspel robnike ustrezno nastaviti, da so zagrabili. Nižje kot sva prihajala, večkrat se je udrlo, na koncu se je zadeva prevesila celo v malo težji pršič s tanko skorijco na vrhu.
Spodaj je treba skozi gozd pociljati cesto, potem pa mestoma adrenalinska bob steza (kontra promet ni preveč dobrodošel) do parkirišča, kamor naju je Janez prijazno prišel iskat.*** pico
RazmereVsebina.php - V190204/2(frances@krim)
RazmereMenu.html - (1910140300)
Vsebina/Obv02969Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS