Arhiv razmer GPS podatki   Napiši obvestilo    Prijava  Gorniški oglasi e-Gora  TK Gora  Skala
ponedeljek 21.oktober 2019 - 07:18 i Informacije

Razmere v gorah

RSS podatki
Vseh zadnjih 20 prispevkov
Iskanje po bazi podatkov

Prispevki zadnjega meseca: (0)Zabreški plaz (Aleš, 12.02.2006)

Avto se pusti pri bajerju malo naprej od Žirovnice. V iskanju malo več sonca v jutranjem mrazu mimogrede zgrešiš pot, vendar malo lomastenja skozi grmovje popravi tudi tako hudo napako, če je le v pravem azimutu.
Zabrežki plaz je bil zjutraj precej trd. PO besedah lokalca na Zabreški planini ga je pol že splazilo, pol pa še čaka, vendar je bilo dovolj mraz, da ni bilo večje nevarnosti.
Z vrha Stola se da v krnico med Malim in Velikim Stolom lepo peljati, nižje dol pa je preveč spihano za vožnj s smučni, ki bi bile primerne tudi za v graben. Ker je bilo precej mrzlo, sneg v grabnu kljub soncu ni kaj dosti popustil in bi se morebiten zdrs končal precej nižje po toboganu. V desnem delu grabna je še nekaj napihane klože, ki se je izkazala za pravo izbiro. Nižje je sneg postajal vedno bolj smetanast in se je dalo tudi malo divjati.
Pod planino se je treba prebiti skozi ne pregosto hosto, potem pa je na izbiro cesta ali pa sekanje ovinkov. Cesto so sankači spolirali do visokega sijaja, je pa precej kucljasta in občasno malo zoprna za vozit, pa tudi kakšen kamen se najde. Vseeno se da pripeljati čisto do avta.

*** pico
RazmereVsebina.php - V190204/2(frances@krim)
RazmereMenu.html - (1910210300)
Vsebina/Obv03021Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS