Arhiv razmer GPS podatki   Napiši obvestilo    Prijava  Gorniški oglasi e-Gora  TK Gora  Skala
petek 15.november 2019 - 21:42 i Informacije

Razmere v gorah

RSS podatki
Vseh zadnjih 20 prispevkov
Iskanje po bazi podatkov

Prispevki zadnjega meseca: (6)Grintavec (Aleš, 19.03.2006)

Ko sem razmeroma pozno prišel do kmetije Suhadolnik sem bil kar presenečen, da je pred mano tod okoli hodil le en turni smučar. Pod taško pa se je še ta obrnil. Sneg, ki se mi je nabiral na psih me je dodobra demoraliziral. Srh zbujajoči sledovi ogromnih plazov iz Kalškega grebena so precej spremenili podobo okolice. Ko sem se nekako le prebil nad taško (po daljši smeri), so se začetne težave končale. Odličen razmere in vroče sonce brez sapice vetra so me spremljale vse do vrha. Ker sem v začetku porabil precej energije, sem bil proti vrhu že precej utrujen.
Smuka je bila enkratna, pobočja so bila zapeglana, kljub močnemu soncu je odjenjala le zgornja plast snega. Tokrat se je zgodilo prvič, da mi do avta ni bilo potrebno sneti smuči - niti na področju taške.
Ko sem bil pri avtu je bilo sonce že zelo nizko: žuborenje potokov, večerno petje ptičkov, oglašanje ovc z bližnje kmetije, zadovoljen nad uspelo turo, utrujen - a nabit z energijo. Spokojno prisluhnem in se sprašujem, če je kaj lahko še lepše?*** pico
RazmereVsebina.php - V191112/1(frances@krim)
RazmereMenu.html - (##########)
Vsebina/Obv03163Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS