Arhiv razmer GPS podatki   Napiši obvestilo    Prijava  Gorniški oglasi e-Gora  TK Gora  Skala
torek 22.oktober 2019 - 00:32 i Informacije

Razmere v gorah

RSS podatki
Vseh zadnjih 20 prispevkov
Iskanje po bazi podatkov

Prispevki zadnjega meseca: (0)Cjanovca (Aleš, 19.03.2006)

Smo se že pripeljali do Anceljna in ugotovili, da je pot do Ledinskega vrha malo prenevarna, že dalj časa pa so bila ogledana severovzhodna pobočja Cjanovce. Torej smo obrnili in po parih poskusih pociljali pravilen odcep, ki pripelje v dolino Vobence. Cesta postane neprevozna že po nekaj metrih, naprej gre le še s traktorjem. Ali pa s smučmi seveda. Sneg na cesti je ponekod že precej načet, višje od lovske koče pa je precej načeta cesta. S pobočij Cjanovce in Srednjega vrha se je namreč čisto do reke privalilo nekaj plazov veljih dimenzij, ki so za seboj pustili ca 4 metre globoke in 15 metrov široke grabne z zoprno poledenelimi bregovi (na nekaj mestih je mogoče priti brez težav vanje in iz njih, je pa ponekod treba sneti smuči).
Ko se nam je zazdelo, smo naštimali azimut proti vrhu in se skozi gozd vzpeli do vznožja ene od grap in nato po grapi na grebenski rogelj. Nad nami je ostalo še ca 100 višinskih metrov pobočja, ki pa še ni bilo splazeno (pol metra visoke štenge). Tudi na vršnem grebenu so velike opasti, vidne tudi iz doline. Na podlagi teh razgledov smo se odločili, da bo nedeljski vrh kar tisto razgledišče.
Smuka je bila bolj tako-tako, grapa zelo trda, če si vozil bolj ob robu, pa je smuči grabila skorja, ki se je že naredila na gnilcu. V gozdu se je dalo ujeti nekaj zavojev po lepem pršiču, ki pa je padel na ledeno podlago, ki ni bila več čisto ravna (precej visoko, do ca 1300m je zgleda deževalo). Sledila je še cesta s koriti od plazov, prismučati pa se je dalo (z nekaj majhnimi presledki, meni so se smuči malo smilile) čisto do avta.
Vsekakor pa zelo zanimivi tereni ob primernejših razmerah.--- manus
RazmereVsebina.php - V190204/2(frances@krim)
RazmereMenu.html - (1910210300)
Vsebina/Obv03174Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS