Arhiv razmer GPS podatki   Napiši obvestilo    Prijava  Gorniški oglasi e-Gora  TK Gora  Skala
sreda 23.oktober 2019 - 15:32 i Informacije

Razmere v gorah

RSS podatki
Vseh zadnjih 20 prispevkov
Iskanje po bazi podatkov

Prispevki zadnjega meseca: (0)KRNSKO JEZERO, 2. ETAPA : KREDARICA – KRNSKO JEZERO (Marijan Breščak, 14.04.2006)

Malo pred sončnim vzhodom sem se prebudil, pogledal ven in ugotovil, da lahko še malo poležim, ker je zunaj kar močno pihalo pri kar nekaj minusa. Kljub tem me je gnalo naprej in sva z Robertom startala ob 7 h . Po kar precej trdem vendar ne ledenem snegu odvijugala do Konjskega sedla in del v Velsko dolino skupaj. Potem srečno - on na Vodnikovo jaz pa proti Hribarcam.
Dan je bil za bogove in za nas, ki smo jim bili tam gori že zgodaj blizu. Velska dolina se mi je kar vlekla. Gnala me je misel na smuko naprej po Dolini triglavskih jezer. Sam, daleč naokoli v sončnem belem okolju je res nekaj enkratnega. Na Hribarice sem prisopihal, pospravil prijateljske pse in srenače in od tu do Koče pri triglavskih jezerih užival kot se le da. Sneg je bil za smuko idealen, sledi od včerajšnjega predhodnika pa edine spremljevalke. Na Hribaricah sem videl dva, ki sta šla na Kanjavec in blizu koče srečal dva, ki sta se v že kar vročem soncu potila proti Prehodavcem.
Kratek postanek pri koči, pogledi v vse smeri potem pa naprej na Komno, ki je bila moj današnji zastavljeni cilj. Tja sem prišel ob 15 h ravno prav na dobro kosilo in na dotankanje porabljene tekočine. Kaj sedaj ? Najedel sem se, napil, od dne pa še dovolj. Pa sem se odločil in potegnil še na Bogatinsko sedlo in odvijugal po prijetnem snegu do Koče na Krnskem jezeru, kjer so me nadvse lepo sprejeli oskrbnik Cveto in njegova pridna ekipa. Ta dan sem hodil 11 ur in je bilo ravno prav za zasluženi počitek v topli koči. Srečno !


--- manus
RazmereVsebina.php - V190204/2(frances@krim)
RazmereMenu.html - (1910230300)
Vsebina/Obv03306Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS