Arhiv razmer GPS podatki   Napiši obvestilo    Prijava  Gorniški oglasi e-Gora  TK Gora  Skala
torek 22.oktober 2019 - 00:25 i Informacije

Razmere v gorah

RSS podatki
Vseh zadnjih 20 prispevkov
Iskanje po bazi podatkov

Prispevki zadnjega meseca: (0)LEPENA, 3. ETAPA – KRNSKO JEZERO – LEPENA (Marijan Breščak, 15.04.2006)

Kot nov sem se prebudil v malo megleno jutro in po dobrem zajtrku odkorakal proti Krnu. Vsaj do Krnske škrbine, sem si mislil – no pa še dol do Planine Kuhinja. Pobožne želje. Dan se je hitro spreminjal in ko sem korakal proti Peskom, že v zgornjem delu, je potegnil močan veter in porinil meglo čez rob, ki se je grozeče bližala. Tone, ki je startal uro prej je prismučal s Peskov in je povedal, da je na drugi strani slabo.
Po včerajšnji celodnevni etapi mi je bil to kar dobrodošel razlog, da sem raje v še kar dobri vidljivosti po odličnem snegu z užitkom odvijugal nazaj do Krnskega jezera. Ustavil sem se še v koči, kjer sta Cveto in njegov prijatelj med mojim uživanjem prekopala globok tunel do vhodnih vrat. Koča je bila zasnežena do strehe. Res so prijazni in pridni ti ljudje ter zaslužijo si vso pohvalo.
O smuki v Lepeno raje nebi govoril. Totalni gnilec, plazovi in veter so stoletno muletero prekrili z vsem kar je lahko od kje padlo. Morda sem to doživljal drugače zaradi utrujenosti po naspornih dneh vendar sem si močno oddahnil, ko sem pred Kočo v Lepeni ugledal Brigito s pivom v roki.
Tako sem končal kar velik del naših planin obsegajočo pot. Vse skupaj je trajalo tri dni, tri lepe etape v prelepem okolju resnično lepih naših gora. Za vso pot sem potreboval 22 ur zmerne hoje. Pridelal sem dva majhna žulja in rahlo vnetje stegenske mišice. Na drugi strani pa sem si do vrha napolnil baterije z prelepimi spomini na zasnežene vrhove, kar mi je vračilo za napore. Spomini na napore bodo pozabljeni ostalo pa bo nepozabno in čudovito doživetje. Srečno.

--- manus
RazmereVsebina.php - V190204/2(frances@krim)
RazmereMenu.html - (1910210300)
Vsebina/Obv03307Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS