Arhiv razmer GPS podatki   Napiši obvestilo    Prijava  Gorniški oglasi e-Gora  TK Gora  Skala
sreda 23.oktober 2019 - 15:47 i Informacije

Razmere v gorah

RSS podatki
Vseh zadnjih 20 prispevkov
Iskanje po bazi podatkov

Prispevki zadnjega meseca: (0)Kredarica (Cici, 15.04.2006)

Nismo se nadejali, da bomo sami in tudi tako je bilo.
Ob 6h pri Kovinarski koči v Krmi živahno kot na pijaci (ne "pijača" kot per, ampak "pijaca" kot tržnica). Stopinj okoli nule, snega dober meter, trdo. Kar peš smo zamrgoleli čez spodoben plaz nad gozdom, mimo "odpeljane" pastirske koče, v drncu čez Kalvarijo na Kredarco, kjer sva se z Žigatom pridružila mnogim v nemarnem poležavanju in užitkarjenju na soncu. Iza in Tonček sta bila kajpada preveč nabrita za tovrstne lenobnosti in sta jo brž ubrala še na vrh (razmere kar OK, se je pa bojda delala žlahtna cokla).
Midva ob 11h in še malo čez odsmučala v dolino. Razmere ravno prav, putrček za naslajanje, se pa splača iti po desni (katere imena ne vem), se pravi ne po Kalvariji, ki je že kar konkretno razrita, ampak po oni strani grebena, ki je bila še čisto nedotaknjena in kot namazana!
Tudi Kurica še v dobrem stanju, pod pastirsko kočo pa gnilec, ki se ga z malo volje, da čisto dobro krotiti. Se pa je prediralo peščem, kot rečeno (z malo slikovitega pretiravanja) "ne do jajc, pač pa tja do podpajske".
Fletno je bilo. In še bo, kajti snega je ogromno!
Cici
*** pico
RazmereVsebina.php - V190204/2(frances@krim)
RazmereMenu.html - (1910230300)
Vsebina/Obv03308Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS