Arhiv razmer GPS podatki   Napiši obvestilo    Prijava  Gorniški oglasi e-Gora  TK Gora  Skala
ponedeljek 21.oktober 2019 - 08:14 i Informacije

Razmere v gorah

RSS podatki
Vseh zadnjih 20 prispevkov
Iskanje po bazi podatkov

Prispevki zadnjega meseca: (0)Kredarica (Marijana & Marko, 01.05.2006)

Z avtom se da zapeljati do konca Zasipske planine ('okrogel' vikend), naprej ni spluženo. Nov sneg se začne nad gozdom (očitno je včeraj zvečer spodaj deževalo), špuro sva imela pa potegnjeno. Pod Malim poljem so nama dol vozeči smučarji (Avstrijci in Italijani) razlagali svoj cilj ("Nicht Triglav, nur Kredarica!"), a se je izkazalo, da so bili 'le' na Bohinjskih vratcih.
Na Malem polju je bilo tako konec udobnega sprehoda in sva pač pod žgočim soncem začela globoko orati presneto težaško smučino: mimo premaknjene pastirske koče in pod Arnovo glavo. Pod Kalvarijo je bila snežna podlaga že bolj kompaktna, prečnica je bila že solidna, višje pa prav tako, kjer naju je zagrnila megla.

Nasploh se je sneg že lepo posedel, plazovi s sten so se pa neprestano prožili. Na samo traso turnega smuka ni po sneženju padel noben plaz, razen enega malega plaziča gnilca. Smuka je bila glede na namočen sneg zatem bistveno boljša od pričakovanj. Pravzaprav prav luštna. Brez snemanja smuči sva prismučala in 'pritekla' vse do avta.

Še informacija za pešake. Nekaj 'luknjačev' se je potrudilo do pastirske koče, mogoče so kasneje tudi nadaljevali.

Marijana & Marko--- manus
RazmereVsebina.php - V190204/2(frances@krim)
RazmereMenu.html - (1910210300)
Vsebina/Obv03376Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS