Arhiv razmer GPS podatki   Napiši obvestilo    Prijava  Gorniški oglasi e-Gora  TK Gora  Skala
ponedeljek 21.oktober 2019 - 07:13 i Informacije

Razmere v gorah

RSS podatki
Vseh zadnjih 20 prispevkov
Iskanje po bazi podatkov

Prispevki zadnjega meseca: (0)Nad Komno (Jaka Ortar, 17.05.2006)

V torek popoldan sem šel do Doma na Komni; sneg se začne v Peklu (~1200m), od tam do koče večinoma po snegu, gor je snega v povprečju še 1m. V sredo zjutraj sem se zagnal na Mali vrh (zahodni vrh Podrte gore), ki me je s svojo zahodno flanko vabil že nekaj časa. Nisem mogel verjeti, zjutraj je bil sneg rahlo pomrznjen, po sami flanki ne bi upal iti brez derez (nekaj metrov malo čez 45°). Za smučat je bilo ravno mejno trdo, niže na soncu pa je bila prava pomladanska žurka -- malo odjenjan sneg. Super razmere so me premamile, da sem skočil še na Zeleni vrh in odsmučal še njegovo zahodno pobočje; z Zelenega vrha bi se še dalo smučati na jug do ~1800m. Ko sem se lotil še zahodnega pobočja Tolminskega Kuka, pa so me odvrnili konvektivni oblaki na primorski strani; odsmučal sem do planine Govnjač. Na zadnjem vzponu do Doma na Komni se je pametno držati letne poti, ki je že večinoma kopna.
Ko se je vreme umirilo (po 6.uri) sem skočil še na Vrh nad Gracijo; grapa, ki se izteče v Gracijo, bi bila super zaključek dneva, tako pa sem se še mučil iz Gracije do Doma na Komni.
Severno pobočje Podrte gore je še solidno zalito, tudi z vrha Mahavščka bi se še dalo pripeljati, da ne govorim o severnih pobočjih Lanževice, ki so še čisto zafugirana... pa tudi proti Krnu je izgledalo še lepo zalito, predvsem Vrh nad Peski.
Lp Jaka
*** pico
RazmereVsebina.php - V190204/2(frances@krim)
RazmereMenu.html - (1910210300)
Vsebina/Obv03442Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS