Arhiv razmer GPS podatki   Napiši obvestilo    Prijava  Gorniški oglasi e-Gora  TK Gora  Skala
ponedeljek 14.oktober 2019 - 07:37 i Informacije

Razmere v gorah

RSS podatki
Vseh zadnjih 20 prispevkov
Iskanje po bazi podatkov

Prispevki zadnjega meseca: (0)Križ (Aljoša Belingar, 27.05.2006)

Delim mnenje sobotnih smučarjev s Križa, da so razmere odlične. Snega je v primerjavi z lanskim letom precej več. Le na grebenu med robom Kriške stene in Bovškimi vratci so vetrovi odnesli običajno količino snega in kmalu se bodo pokazala kopna mesta. Sneg je od vrha do konca 24 ur na dan enake kvalitete (dobro predelan sneg, ki je tudi luknjačem prijazen) - trga gate. Zvezno je šlo še ~100 višinskih metrov pod spominsko ploščo. Potem pa z nekaj snemanj smuči malce nad slap.

Darja in France sta bila edina, ki sta v soboto dvakrat smučala s Križa. Prvič sta smučala že nekaj čez polnoči do bivaka IV. Pri prenočevanju na bivaku sta se pridružila Marijanu, Cenetu in Primožu. Marijanu sta dolžna za rezervacijo postelj in nočni šiht svetilničarja. Naš očak si je z jutranjim več kot zasluženim poležavanjem pred bivakom nabiral moči za drugi spust s Križa v istem dnevu, zato sta se z Jožetom zgrešila.

Po prihodu v Vrata nas je pred kapelico Sv.Cirila in Metoda čakal blagoslov turnosmučarske opreme. Ko danes občudujem moje smuči, se mi zdi, da so dobile prav poseben sij. Vse tiste, ki niste utegnili ostati oz. priti na blagoslov, obveščam, da mi je triglavski župnik France Urbanija izročil stekleničko blagoslovljene vode z naročilom, da posredujem tudi ostalim. Zainteresirani prinesite v četrtek turne smuči in ostalo opremo v Žiberta.

Vsem udeležencem se zahvaljujemo za prihod in nasvidenje prihodnje leto!

Za brezhibno organizacijo srečanja smo poskrbeli člani TK Gora: Darja, Juta, Paro, France, Marijan, Andrej, Mare in Aljoša ter skalaš Marko

PS Očitno se je turni smuk s Križa in blagoslov turnosmučarske opreme na zadnjo soboto v maju prijel in z njim bomo nadaljevali tudi v bodoče. Fotografije je posnel Paro.


*** pico
RazmereVsebina.php - V190204/2(frances@krim)
RazmereMenu.html - (1910140300)
Vsebina/Obv03461Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS