Arhiv razmer GPS podatki   Napiši obvestilo    Prijava  Gorniški oglasi e-Gora  TK Gora  Skala
sobota 16.november 2019 - 22:35 i Informacije

Razmere v gorah

RSS podatki
Vseh zadnjih 20 prispevkov
Iskanje po bazi podatkov

Prispevki zadnjega meseca: (6)Koelnbreinspitz (Aljoša Belingar, 17.06.2006)

Sobotno dopoldne v Malti je dokaz, da se motijo tudi avstrijski vremenarji. Vreme je bilo precej bolj prijazno kot napoved. Kot pribit je držal stavek o dežju najkasneje opoldan. Z opoldanskim zvokom sirene je začelo deževati (a le za minuto). Popoldanske nevihte s točo, poplavami in podrtim drevjem so na Koroškem povzročile precej škode, zaprtih cest, pumpanja kleti...

Nekaj o razmerah v Malti so napisali že predhodniki. Pa dajmo še mi. Jaka in Rok sta zavila na vzhodni greben Koelnbrenspitz in smučala z vrha. Ostali smo se vzpeli na smučeh od avta do sedla zahodno od Koelnbreinspitz. Zgoraj je nekaj počasnega novega snega, nižje pa lep predelan sneg. Vijuganje od vrha do avta je eno samo veselje. Navzgor je šlo ves čas na smučeh, razen enega nekaj metrskega sprehoda in poletnim pranjem psov v potoku. Letos je v Malti precej več snega kot v prejšnjih letih ob takšnem času. Vseeno pohitite!
Ob pivu, radlerju in lepih pogledih na zasnežene gore nam je čas hitro minil in smo počakali Aleša in Parota, ki sta bila na Ankoglu.
Tistim, ki ste se poslovili od smučarske sezone, želim mirno morje in varen pristan. Ostali pa nadaljujemo z istim tempom. Na juriš!!!

Smučali smo: Marijan, Bojan, Rok, Jaka, France, Mare, Aljoša--- manus
RazmereVsebina.php - V191112/1(frances@krim)
RazmereMenu.html - (1911160300)
Vsebina/Obv03503Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS