petek 19.april 2024 - 13:32 Informacije |
Razmere v gorah |
RSS podatki
Vseh zadnjih 20 prispevkov Iskanje po bazi podatkov
Novejši prispevki: (30)
|
ČINGULMAKI (Lidija, 27.03.2010)
Cene je iz ornk himalajskih odprav vajen brezhibne organizacije, zato je vsakemu od ekipe Muztagh Ata dal zadožitev: osebna oprema, skupna
oprema, medicina...moja zadolžitev je hrana za na hrib. Imam izkušnje. Na Piku omunizma smo jedle sponzorsko juho Celestina v kateri so plavali trije
nudlni in pile odvratno zelen Maratonik. Bile smo blazno prestradane in kadar je tako, je najbolje, da poješ (široki o) in smo pele. Na povratku
domov se mi je potem vsakič zarolalo, ko sem zagledala hrano. V hotelu v Moskvi sva se z Mažarco presedli za vsaj pet miz in pojedli zajtrk še
desetim drugim gostom......V mogočnih stenah francoskih in švicarskih alp sva imeli z Vlasto s seboj samo vsaka svojo tubo, Vlasta kondenzirano mleko
jaz pa tubo Apitrima. Ruzaka sta morala bit ultra lahka. Poleti sva plezali v severnih stenah Lauterbrunnen Groshorna, Breithorna in Moncha. Pod
Groshornom sva si postavili tudi šotorček. Hrana je kmalu pošla in zadnja pest makaronov je ostala napol skuhana, ker je tudi plina zmanjkalo. Ampak
sva ugotovili, da je tista špičasta travca poleg, ogromen šnitloh (drobnjak). Hrustljavi makarini in šnitloh – no ja....... Ko sva se pozimi
namenili prečit Košuto, sva zraven povabili še Majo. Razložili sva ji strategijo lahkega nahrbtnika in tube in je pokimala. Več ur smo gazile po
hosti in niti do vznožja nismo prišle in nazadnje smo ugotovile, da vse skupaj nima smisla in smo se vsedle dol. Z Vlasto sva potegnili iz ruzaka
vsaka svojo tubo, Maja pa iz svojega kar dva ogromna sendviča....... Grintovčev steber sem plezala z eno iz AO Kranj. S seboj je imela veliko
plastično škatlo v njej pa nekaj okusno žmohtnega, podobno torti in piti hkrati. Rekla je, da je to čingulmaki in, da je to nekaj običajnega na AO
Kranj....Na Pik Lenina sem šla precej starejša in seveda precej bolj modra. Prebrala sem Nadine članke v Poletu in šla v trgovino s hrano in dodatki
za mišičjake. Na hribu sem potem imela kombinacijo energetskih čokoladic in napitkov pa budžolce in čaja in tistih obrokov, ki prilezejo iz vrečke
potem, ko vanjo vliješ toplo vodo. Rok mi je posodil meh, ki je bil izoliran tudi na surli in vse se je super obneslo.....Na Cotopaxiju mi je pa
surla zmrznila in sem bila brez pijače....No in kaj naj sedaj priporočim ekipi MA.Še najboljše bo, da jim naredim čingulmaki in rečem: ej fantje
preberte si kakšen Nadin članek in naredte kar vam paše.
Saj bi pisala kaj aktualnega, pa imam še vedno nogo otečeno in moram bit pri miru. Uživajte še naprej, Lidija
|
---gora
18.191.234.191(0)
1136110 (636101,195,499814)
1098862 (615770,66,483026)
razmere.e-gora.si