Arhiv razmer GPS podatki   Napiši obvestilo    Prijava  Gorniški oglasi e-Gora  TK Gora  Skala
sobota 19.oktober 2019 - 10:23 i Informacije

Razmere v gorah

RSS podatki
Vseh zadnjih 20 prispevkov
Iskanje po bazi podatkov

Prispevki zadnjega meseca: (0)Prisank (S stena, J pobočje) (Marijana & Marko, 08.02.2011)

Gor smo šli izpod slapov levo po "skritem žlebu", čez Hanzovo steno, po Hudičevem žlebu, po gredini na Hudičev steber in zatem v okviru Hanzove na vrh Prisanka. Spodaj je ključna orientacija, Hudičev žleb je še najlažji del ture (je bil pred dnevi tudi kombinirano "preštamfan, presmučan in preabzajliran" ;)), nadaljevanje je pa bistveno težje in začuda ni bilo še nobenih sledi. "Alpinisti" se očitno vsi več kot zadovoljijo spodaj v lednem vrtcu... ;)

Razmere so višje tako-tako, mestoma tudi zelo slabe - globok, prhek, nepredelan sneg. Zato smo se začetek gredine na Hudičev steber varovali, dooolga polica nad Hudičevim stebrom je trenutno mestoma precej sitna, drugič smo vrv uporabili na vršnem grebenu, ker je bilo v izstopnem žlebu vse prhko.

Odsmučali smo na J - kot je že Primož pohvalil, je smuka tudi ob 15:30 odlična, tako da se je več kot splačalo truditi z nošnjo smuči. Tako lahak spust s Prisojnika še ni bil, v teh razmerah je še v okviru turnega smuka (sicer je zahtevnost nekje med tri in štiri) in glede na število vijug je bilo uživačev veliko. Edino prečka je dooolgovezna. Na sedlu pod Sovno glavo smo odvijugali na S in našli prehode čisto do Koče na Gozdu.
Marijana & Marko*** pico
RazmereVsebina.php - V190204/2(frances@krim)
RazmereMenu.html - (1910190300)
Vsebina/Obv07872Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS