Arhiv razmer GPS podatki   Napiši obvestilo    Prijava  Gorniški oglasi e-Gora  TK Gora  Skala
ponedeljek 14.oktober 2019 - 19:51 i Informacije

Razmere v gorah

RSS podatki
Vseh zadnjih 20 prispevkov
Iskanje po bazi podatkov

Prispevki zadnjega meseca: (0)Marmolada (100jan, 28.03.2016)

Tudi mi smo se šli vnebohod, via Marmolada. Poskus se je izjalovil, ker je na 3342m (Punta Penia) hriba zmanjkalo in materialno višje pač ni šlo. Tudi smo ugotovili, da je tu čisto ok, oziroma pravi TS raj. Sonce, brezvetrje, dobre snežne razmere, lepi tereni, fajn družba, široki razgledi na dolomitske lepote in 98% * varnost- prav ničesar nismo pogrešali.
Drugi dan smo izbrali nov cilj iz istega izhodišča na Passo Fedaii, Milko je šel v izvidnico na vrh že ob 3h zjutraj**, kao fotkat sončni vzhod, potem pa še 1x z nami. Tudi ta dan je bil vzorčen, smuka je zahtevala precej angažiranosti, spodaj, po pisti pa smo se samo igrivo peljali. Popoldne smo vrteli oči po dolomitskih lepoticah med Cortino in Misurino in vzdihovali, kaj vse bi mi še...Pa nismo nič, ker smo se zbudili v posrano jutro in odovinkarili proti domu. Da ne bi šli žejni čez vodo, smo zabremzali na Selli Nevei in izvedli še en hiter pristop in spust s Prestreljeniške škrbine.
* Od cca 50 t.smučarjev, ki so lazili naokoli, je samo enega odnesel plaz, pa še ta jo je odnesel brez vidnih posledic.
** Hotel je "šele" ob 4h, pa ga je zajebala tehnologija, ki je prestavila budilko in nas je po polsestopu še 2 uri čakal.
Od Lj. preko Go. in Belluna je do P. Fedaia cca 400km in vmes za 15€ avtoceste, naprej, čez Tolmezzo in Trbiž pa prav toliko. Polpenzione cenijo cca 50€, parkirnin nikjer ne pobirajo in ob jezerih nimajo čuvajev. Tudi biciklirajo tam in letajo s padali. LpS

--- manus
RazmereVsebina.php - V190204/2(frances@krim)
RazmereMenu.html - (1910140300)
Vsebina/Obv12275Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS