Arhiv razmer GPS podatki   Napiši obvestilo    Prijava  Gorniški oglasi e-Gora  TK Gora  Skala
sreda 23.oktober 2019 - 10:52 i Informacije

Razmere v gorah

RSS podatki
Vseh zadnjih 20 prispevkov
Iskanje po bazi podatkov

Prispevki zadnjega meseca: (0)Prestreljenik (IgorZlodej, 12.04.2016)

Cesta do planine Krnica je splužena in tako lepo prevozna.

Od parkirišča do snega je dobrih 10 minut, končno je bila tudi dovolj hladna in suha noč, da je sneg vsaj malo "zakrknil", če že ne prav pomrznil. Vmes je kratek odsek sicer brez snega (20 m) pri odcepu "za smreko", naprej pa je dolina še lepo zasnežena in bo taka ostala še kar nekaj časa, še posebej zgornji del.

Na Prevali se je že čutil nekoliko zoprn veter, ki je pihal od zahoda in se počasi obračal tudi iz smeri JZ. Oblaki so sicer redno prihajali, ampak so se tudi hitro sušili, tako, da je bilo bolj ali manj ves čas sonce. Od Prevale naprej je bilo nekaj špure, sicer pa "smučišče" kar zdelano, kar sploh ni čudno, saj vsi tudi nazaj smučajo po njem. No še dobro, ker tisti ta lep del je bil potem nedotaknjen.

S Škrbine na vrh je bila bolj ali manj gaz s štapnami, nekaj jih je tudi smučalo z vrha, je pa dovolj snega le še v desnem delu vzhodnega pobočja. Treba je gor in gledati dol ;).

Smuka tista ena lepših pomladanskih, ko gre vse na mehko, nalahko in v eleganci dovršenih zavojev.

Seveda je šlo do zadnjega metra, potem pa skoraj odveč zapravljen čas za dajanje smuči na nahrbtnik, ker bi tudi na ramenih tistih nekaj minut šlo prav lepo.

--- manus
RazmereVsebina.php - V190204/2(frances@krim)
RazmereMenu.html - (1910230300)
Vsebina/Obv12351Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS