Arhiv razmer GPS podatki   Napiši obvestilo    Prijava  Gorniški oglasi e-Gora  TK Gora  Skala
ponedeljek 14.oktober 2019 - 20:27 i Informacije

Razmere v gorah

RSS podatki
Vseh zadnjih 20 prispevkov
Iskanje po bazi podatkov

Prispevki zadnjega meseca: (0)Begunjščica (Darja_Zaplotnik, 28.04.2016)

Sprva smo nameravali na Dovško Babo, ampak je bilo že do elektrarne vejevje globoko priklonjeno k tlom ter visoke kolesnice. Sicer izpolnjen pogoj, zimska oprema ni bil problem...brez motorke v prtljažniku - to pa je bil. ;)

Na Ljubelju popolna zimska idila. Špura po šolsko potegnjena ob desnem robu plazu do Zelenice. Snega več kot dovolj. Pričakovali smo okoli 50 cm puhaste beline ter škrtanje ob spustu. Dejansko pa je bila podlaga iz novega snega utrjena in dobro posedena (očitno je sprva padal moker, težak sneg) ter na njen kakih 40 cm uležanega pršiča. Precej stabilno je delovalo, zato smo odcikcakali proti Centralni, kjer so se razmere še izboljšale. Vetra na delu tukaj očitno ni bilo.
Ker so bile razmere res brez sence dvoma, smo kar na smučeh potegnili še skozi Centralno, vse do grebena oz. par metrov spodaj. Direktno z njega smuka ni več možna. Razen, če skočiš preko opasti...ker se je nekaj podobnega za moje koleno pred dobrim mesecem slabo končalo, je bila ta možnosti vsaj zame no-go. Pa tudi belina v flanki, ki se zaključuje na grebenčku med Smokuškim plazom in Centralno je bila preveč vabljiva. ;)

Smučarija perfektna. Uležan pršič po celotni Centralni, pod njo pa vse do ceste totalno norenje s pršenjem snega preko glave.

Pod kočo Vrtača se je snega ojužil, vendar to ni bistveno zmotilo celotne impresije današnje ture.

Fajn je bilo...hvala prjatla!!!

--- manus
RazmereVsebina.php - V190204/2(frances@krim)
RazmereMenu.html - (1910140300)
Vsebina/Obv12413Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS