Arhiv razmer GPS podatki   Napiši obvestilo    Prijava  Gorniški oglasi e-Gora  TK Gora  Skala
sreda 19.december 2018 - 11:19 i Informacije

Razmere v gorah

RSS podatki
Vseh zadnjih 20 prispevkov
Iskanje po bazi podatkov

Prispevki zadnjega meseca: (10)Krstenica (Jure, 17.12.2017)

V soboto krenem proti planini Gornja Grintovica iz dna Suhe. Do tu je cesta kopna. Priključim se poti po grebenu Voje - Krstenica. Snega za vzorec. Smuči nadenem okoli 1100m/nm. To se začne omembe vreden sneg (prisoje). Na pl. Grintojca 50 cm snega.
Danes zjutraj podlaga zamrznjena, 15 cm pršiča se je še bolj osušilo. V vršnjem delu poti pod Krstenico sem kljub testu snega (stabilno) previden,kajti pobočje je v zavetrini. Ustavim se pod Krsteniškim Stogom. Smuka...kaj bi pisal, saj veste!!!! Nikjer nikogar!
Povratek v dolino: preko planine Blato. Pot do V Vrhu idilična, nato pretepanje, izogobanje...podrtim ogromnim smrekam. Od križišča s krsteniškim kolovozom čudovita smuka, pršič na zmrznjeni podlagi, a z začimbo nekaj podrtih smrek. Cesta iz Blata do križišča s cesto iz Vogarja čudovita. Naprej pa milorečeno razrita od veseljaka s terencem (no, morda je bilo pa kaj nujnega!). Do slapu v redu, kasneje led na asfaltu začinjen s kamenjem, na bankini pa 5 cm snega. Smuči jokajo! Od predzadnjega ovinka bolj ali manj peš. Na včeraj prehojenem grebenu snega skoraj ni več.
Kljub "priboljškom" odličen zimski dan!

*** gora
RazmereVsebina.php - V181125/1(frances@krim)
RazmereMenu.html - (1812190300)
Vsebina/Obv13286Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS