Ratitovec 2 (MajaLusina, 17.12.2017)

PRTOVČ - JESENOVEC - PLANINA KLOM - RATITOVEC - KOSMATI VRH - JESENOVEC - PRTOVČ

Lepa nedelja in čas, da rožce napadamo.

Tokrat smo izbrali malo daljšo turo.
Iz Prtovča smo po lepo prehojeni špuri hodili čez Jesenovec do Planine Klom. Plan nekaterih extremnih rožc je bil presmučati štalo na planini Klom - in plan se je izpolnil. Nato smo pot nadaljevali do Gladkega vrha - Ratitovca. Rožca in čaj sta nam dobro dela.
Odsmučali smo z vrha do Vratc. VRHUNSKO! Stari sneg spodaj je zmrznil, po vrhu pa cca 10cm nove "mokce". Nato ponovno "mačke" (beri kože/pse) dali na smuči in gas na Kosmati vrh, do katerega smo potegnili frišno gaz. Na vrhu super razgledi v meglo, bilo je toplo in skoraj brezveterje, kar je za Ratitovec kar praznik. Smučanje pa zares prava poezija. Po frišno zapadlem snegu namreč iz Kosmatega vrha ni smučal še nihče. Vsak je naredil svoj podpis in hop na Jesenovec. Rafko odsmučal "njegov" breg iz vrha, nekateri s polovice, nekateri pa so odsmučali po cesti okoli. Za konec še "Filipov" smuk po cesti do Lovske koče, kjer užitkov na skokih, narejenih od plazov, ne manjka. Ob koncu uživanja smo bili že kar "lačni" ...

Na turi je bila prvič z nami tudi "rožca" Janja. Janja, upamo, da si opremo priskrbiš svojo in da se na turo odpravimo skupaj še čim večkrat.

Bilo je odlično! ... No, Maja bi rekla: "Booooooombaaaa!"

EXTREM TEAM ROŽCA: Rafko, Andrej, Andreja, Janja in Maja
Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS

 
RazmereVsebina.php - V1.11-180509/1(krim)
Vsebina/Obv13296
*** gora