Arhiv razmer GPS podatki   Napiši obvestilo    Prijava  Gorniški oglasi e-Gora  TK Gora  Skala
sreda 19.december 2018 - 10:46 i Informacije

Razmere v gorah

RSS podatki
Vseh zadnjih 20 prispevkov
Iskanje po bazi podatkov

Prispevki zadnjega meseca: (10)Nad Zelenico (Jaka_Ortar, 21.12.2017)

Sneg do (od) Ljubelja, špura po Šentancu precej dobra, le nekoliko zglajena, s srenači je šlo Maretu bolj zanesljivo, brez njih tu in tam zdrsnilo. Desni izstop Šentanca bolj trd, nisem niti poskušal na smučeh, udobne stopinje do grebena. Gor močan severnik. Še en (klasičen) kopen - spihan - odstavek do vrha Begunjščice.

Spust po Grapi Y, levi izstop, ne priporočam, zgornja strma ožina je zdrsana do trde podlage, ozka, na U. Pod njo snega dovolj, žal pa ni več pršiča, precej zbit suh sneg. Še najboljši zavoji so bili tik nad stikom z Osrednjo grapo na vrhu Zeleniškega plazu.

Osrednja presmučana po dolgem in počez, stopinje zato zasute, vendar se jim da slediti (vzpon). Drugi spust z vrha po Maretovih sledeh na Smokuški plaz, prehod z grebena se da pregoljufati. Smokuški še vedno odličen, tako kot je pisal Podhrib, sneg večinoma drži težo smučarja, prehodi so dovolj zasneženi. Nato po špuri na Zelenico in z Maretom za bis še na Vrh Ljubeljšice, zvoženo. Več kot par zavojev po celcu med drevesi se ni dalo najti. Smuka do Ljubelja kar udobna, le na zadnjih ~50 m je treba malo paziti na kamenčke.

Lp
Jaka

--- pico
RazmereVsebina.php - V181125/1(frances@krim)
RazmereMenu.html - (1812190300)
Vsebina/Obv13310Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS