Arhiv razmer GPS podatki   Napiši obvestilo    Prijava  Gorniški oglasi e-Gora  TK Gora  Skala
četrtek 22.avgust 2019 - 19:39 i Informacije

Razmere v gorah

RSS podatki
Vseh zadnjih 20 prispevkov
Iskanje po bazi podatkov

Prispevki zadnjega meseca: (2)Norveška, otok Senja (Jure, 01.03.2019)

Pod črto našega prvega obiska Norveške.
Lete je naša ekipa zadolžena za prevoze odlično sestavila: Trst - Munchen - Tromso, Tromso - Oslo - Frnkfurt - Trst.
Brez zamud, brez čakanja na letališčih (raje tekanje na naslednji let), brez izgubljene prtljage (srečneži).
Zakaj smo izbrali otok Senja? Prva izbira so bile Lyngenske alpe, a so nam jih poznavalci (Jure Noč) za izbrano obdobje odsvetovali, ker bi utegnili imeti težave s plazovi.
Najeli smo tri karavane, bilo nas je 11. Hiša z dvema apartmajema je bila udobna. Nameščena je bila ob morju v vasici Laukvik.
Vreme: prispeli smo v zimo, ki se je za tri dni obrnila v toplo altlantsko vreme. Ob morju je pobralo 30 cm snega (do + 7 oC, dež). Po treh dneh se je ohladilo in navrglo nekaj malega snega. Doživeli smo od orkanskega vetra, do zimskega mirnega ozračja.
Izbira tur: velik vtis naredijo strme skalne gore, ki se dvigajo iz morja. Najvišji vrhovi so do malo pod 800 m, a le na severozahodnem delu otoka. Proti celini so griči nižji. Imeli smo turnosmučarski norveški vodnik, a smo vendarle kakšno turo sami začrtali. Gore so lepo prehodne, možnosti izbire poti so raznovrstne in jih zlahka izberemo glede na razmere in zmožnosti udeležencev. Da pa se najti zelo strme spuste po koluarjih (mi jih nismo). Ker smo izbrali razmeroma kratke ture, smo na dan naredili tudi dve.
Dan je bil primerno dolg. Obdarjeni smo bili s severnim sijem.
Hrano smo kupovali tam. Je nekoliko dražja kot pri nas, predvsem sadje in zelenjava. Z ribiči nismo imeli ravno sreče. Enkrat nam je gazda nalovil z dva dni rib in nam jih je PODARIL!!! V ribiških vaseh so nam dejali, da je vreme preslabo za lov.--- manus
RazmereVsebina.php - V190204/2(frances@krim)
RazmereMenu.html - (1908220300)
Vsebina/Obv14336Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS