Arhiv razmer GPS podatki   Napiši obvestilo    Prijava  Gorniški oglasi e-Gora  TK Gora  Skala
ponedeljek 19.avgust 2019 - 18:13 i Informacije

Razmere v gorah

RSS podatki
Vseh zadnjih 20 prispevkov
Iskanje po bazi podatkov

Prispevki zadnjega meseca: (2)Collado de Paderna, Pireneji (France, 20.04.2019)

Velika noč je v Španiji velik praznik. In tako je sva si privoščila nekaj turnosmučarskih počitnic v Aragonskih Pirenejih. Za izhodišče sva izbrala smučarsko središče Cerler nad krajem Benasque. Pogled na smučišče in okoliške vrhove je bil turnosmučarsko demoralizirajoč. Vtis pa je v celoti popravilo mesto Benasque s svojimi lokali in živahnostjo.

Zjutraj sva se v iskanju snega zapeljala do konca doline Benasque, do parkirišča par sto metrov pred Hospital de Banasque. Pri tem hotelu se prične lepo zasnežena cesta, ki je pripravljena kot tekaška proga. Po njej sva oddrsala par kilometrov in se nato takoj za jezerom usmerila desno navzgor proti koči Renclusa. To področje je zelo obiskano in zato prepreženo s turnosmučarskimi in krpljarskimi sledmi, kar orientacije nikakor ne olajša. Mimo koče sva nadaljevala proti Collado de Paderna po prostranih pobočjih Maledete. Vrhu Paderne sva se odrekla in raje posmučala nazaj mimo koče in naravnost v dolino. Sneg se je že precej ojužil, je pa bila zato okolica toliko bolj impresivna. Turo sva zaključila z drsanjem po že močno zdelani tekaški progi med množico sprehajalcev. Na terasi Hospital de Benasque sva uspela celo dobiti prosto mizo in seveda zasluženo pivo.

Ker je pomlad v okolici Cerlerja letos precej skopa s snegom in vremenska napoved ni bila posebno obetajoča sva se odločila naslednji dan za dričanje po smučišču. Zgornji del smučišča od parkirišča Ampriu je še deloval in dnevni karti sva v celoti izkoristila od začetka delovanja žičnic pa vse do zadnje vožnje na najvišjo točko smučišča - deževati pa je pričelo šele kasneje. ¡Yujuju!*** pico
RazmereVsebina.php - V190204/2(frances@krim)
RazmereMenu.html - (1908190300)
Vsebina/Obv14426Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS