Arhiv razmer GPS podatki   Napiši obvestilo    Prijava  Gorniški oglasi e-Gora  TK Gora  Skala
torek 21.maj 2019 - 18:02 i Informacije

Razmere v gorah

RSS podatki
Vseh zadnjih 20 prispevkov
Iskanje po bazi podatkov

Prispevki zadnjega meseca: (23)Johannisberg (Aleš_S, 01.07.2018)

V četrtek pri Žibertu ni bilo nobenega navdušenja za smučanje. Pa se je kasneje javil Tomaž. In sva šla na edini bližnji še dovolj zasneženi hrib. Vstajanje ob nečloveški uri. Po plačilu znižane cestnine za drugi prehod v tem mesecu (12€) sva ob šestih štartal iz garaž. Vse vremenske napovedi, ki sva jih gledala so se zmotile – sonce, malo oblakov, rahel dež ali sneženje, šibek veter. V resnici je bilo takole: Johannisberg je bil ves čas v oblakih, pihal je zelo zelo močan veter, dežja niti snega ni bilo, sonce je pa deloma osvetljevalo predvsem Grossglockner, naju se je pa usmililo le s kakšnim utrinkom.
Pa še o snegu. Prejšnji teden je zapadel svež sneg, ki je polikal vse ponvice. Ker ni bilo sonca in ker ni bilo prav toplo je sneg ostal dostojno kompakten in je bilo smučanje fajn, kakšni odseki pa prav uživaški.
In o razpokah – jih skoraj ni, nisva se pa posebej trudila da bi ugotovila ali so pokrite s svežim snegom.
Najina pot je pa šla navzgor po snežišču desno od Oberwalderske koče. Potem pa čez kakšno kopno fliko, pa spust na ledenik in vzpon na vrh. Vzpon je bil enostaven z izjemo vetra, ki nama je vso pot navzgor pihal v obraz in je bilo potrebno kar nekaj več napora za vzpenjanje in lovljenje ravnotežja. Po spustu pa spet vzpon na greben Barrenkopfa in uživaško vijuganje, ki se je končalo pri jezercu.
In seveda, če ima kdo še voljo naj le gre tja gor, ker so razmere res super
Juhuhu! Tomaž in Aleš--- manus
RazmereVsebina.php - V190204/2(frances@krim)
RazmereMenu.html - (##########)
Vsebina/Obv14182Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS