Arhiv razmer GPS podatki   Napiši obvestilo    Prijava  Gorniški oglasi e-Gora  TK Gora  Skala
torek 21.maj 2019 - 17:42 i Informacije

Razmere v gorah

RSS podatki
Vseh zadnjih 20 prispevkov
Iskanje po bazi podatkov

Prispevki zadnjega meseca: (23)Osojščica (Miha_D., 02.12.2018)

Torej, kje začeti, se sprašuje turno smučarski kvartet, ko po radiu čuje, koliko centimov snega da je že nastreljala snežna kanonada po teh in onih slovenskih smučiščih? Naj čemi v zatohli izbi ob domačem ognjišču, bulji v našo prerojeno Ilko, drvečo med količki, in tuguje nad prirodo, ki mu z zelenimi travniki in jurčki – da, prav ste prečitali, z jurčki na prvega decembra v hostah pod Kozjim vrhom - vrača milo za drago za vse hudo, kar ljudske mase širom sveta v imenu progresa počno zoper njo. To so fundamentalnobazična vprašanja in samopreizpraševanja vsakega razsodnega turnega smukača, še posebej takega z neobvladljivim turno smučarskim libidom. Kako torej ob odsotnosti snega rešiti turno smučarsko vprašanje?

Možganski trust zato že med tednom stakne učene glave in znanstveno poglobljeno premleva, kaj storiti. Naj turne smučke pahne v koruzo in se sprijazni s porazom. Ne, to se za štiri eminentne turne smukače pač ne spodobi. Pa se jim iznenada posveti genitalna rešitev: če ni prirodnega snega za pošteno smukoturo, bo pa artificijelen, ki ga bruha snežna kanonada, pravšnji. Orto turni smukač se sicer s tem nerad hvali, a v sili še hudič muhe žre.

In se kvartet, ponosen na svojo izvirno zamisel, zbaše v avto in zapelje do vznožja Osojščice, obilno obložene z umetno snežno odejo. Po poltretji uri brezplačnega (!) cuckanja navkreber, si v koči na vrhu hriba prebavila napolni z germknedli, apfelštrudli in weizenbierom.

Ko se je treba iz tople izbe preložiti na smuči, četverica sprva še malce pomišlja, ali se bodo smuči zasukale tako ubrano kot konec prejšnje zime ali pa bo uvertura kot bi se hlodi po klancu nizdol valili. Je že tako, da je nekaj članov kvarteta v letih, ko bi utegnila kaka skolioza, kifoza, tromboza, menopavza ali hipotenuza zagreniti turno smučarki užitek. A prvi virtuozni zavoji – resda po urejenem speglanem smučišču – pokažejo, da so trenirana trupla v superiorni turnosmučarski formi. Začne se užitkapolno štepanje zavojev, ki traja slabih 1000 višincev. Tupatam je treba seveda tudi za hip postati in naloviti še kaj sape. Smukotura se v splošno veselje in zadovoljstvo konča, kjer se je bila začela – ob avtu na parkirišču.

Za vse, ki še ne veste, kaj in kako bi, kje in zakaj bi, s kom ali s čim bi, …, smo na Osojščici uživali Sonja, Luka, Boštjan in Miha--- manus
RazmereVsebina.php - V190204/2(frances@krim)
RazmereMenu.html - (##########)
Vsebina/Obv14191Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS