Arhiv razmer GPS podatki   Napiši obvestilo    Prijava  Gorniški oglasi e-Gora  TK Gora  Skala
sobota 17.avgust 2019 - 19:17 i Informacije

Razmere v gorah

RSS podatki
Vseh zadnjih 20 prispevkov
Iskanje po bazi podatkov

Prispevki zadnjega meseca: (2)Ruppenhöhe (France, 10.02.2019)

Ko sva zvečer v apartmaju v Gmündu načrtovala današnji dan, se nama je kazalo kar nekaj omejitev - glavna je bila napoved oblačnega vremena z dežjem in močnim vetrom. Kot se je kasneje izkazalo, se je le tisto o vetru uresničilo, sicer pa je bil dan lep in celo sončen. Ker imava še od silvestrovega na dolgu obisk Bonner Huette, sva se določila iti do te koče iz doline Bundschuh ter na še kakšen vrh v njeni bližini.

Zjutraj sva parkirala nekaj deset metrov naprej od rudarskega muzeja na parkirišču ob nenavadni lovski kapelici. Da pa stvari le ne bi šle preveč gladko, sva se takoj na začetku odločila, da greva namesto po označeni poti kar naravnost navzgor po travniku - bova že kasneje kje prečila na pot. Pri tej odločitvi nama je pomagala tudi že potegnjena smučina. Pa se je ta nehala na prvi planini. In tako sva se vzpenjala po pobočjih na drugi strani grabna, malo po gozdnih cestah in malo kar tako. Prav zanimalo naju je, kam bova prišla.

Smučarske sledi sva ponovno zagledala, ko sva prišla na lepa pobočja zgornje planine Reifensteiner. Pa ni bilo posebne koristi od njih, saj je pričelo tako močno pihati, da so bile povsem zamedene. Nadaljevala sva po travniku in skozi redek gozd po pobočju, ki se najbrž imenuje Ruppenhöhe vse dokler se ni svet položil in bolj odprl. Je pa tu še bolj pihalo. Pogled na jezero Laußnitzsee sva pustila za prihodnjič in sva v skromen zavetju smreke pospravila pse ter po pretežno nezvoženem pršiču malo skozi gozd, malo po travnikih ter na koncu po gozdni cesti veselo prismučala nazaj do avta. Koča Bonner pa bo morala še malo počakati.

Na že zopet eni nepredvidljivi turi sva predvidljivo uživala Darja in France.
*** pico
RazmereVsebina.php - V190204/2(frances@krim)
RazmereMenu.html - (1908170300)
Vsebina/Obv14275Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS