Arhiv razmer GPS podatki   Napiši obvestilo    Prijava  Gorniški oglasi e-Gora  TK Gora  Skala
torek 22.oktober 2019 - 01:09 i Informacije

Razmere v gorah

RSS podatki
Vseh zadnjih 20 prispevkov
Iskanje po bazi podatkov

Prispevki zadnjega meseca: (0)Dravh in Slatnik (Aljoša Belingar, 13.01.2006)

Jože me je prehitel s svojim opisom Soriške planine. Z napisanim se popolnoma strinjam. Če boste še enkrat prebrali podobno, vam ne more škoditi - bo šlo hitreje v glavo. Nekateri častijo sonce, drugi luno, mi tretji pa oboje.
Petek trinajstega, polna luna in dobra družba so garant za lepo doživetje. Najprej smo šli na Dravh in po pršiču odpeljali navzdol. Del ekipe, ki v soboto odhaja na smučanje v Italijo oz. domov na Ptuj, nas je moral zapustiti. Preostanek pa takole: dva na Slatnik, ostali na sedlo med Slatnikom in Možicem. Grapi med Slatnikom in Možicem se pozna, da je bolj pod vplivom lune, in je ponekod že skorja. Kar ni obsijala luna, je še vedno pršiček. Po koncu ture smo še malo modrovali in kovali načrte v Macesnu v Sorici.
Za popolno doživetje smo poskrbeli polna luna, pršič in častilci sonca, lune in Sv. Goracija: Darja, Andrej L, Andrej T, Boris, Mare, Tone in Aljoša (vsi člani TK Gora); da je bila ekipa mednarodna je poskrbel Pjotr iz Poljske. V kratkem bomo objavili na strani starodavni poljski recept za pripravo kuhanega piva - tradicionalnega napitka poljskih turnih smučarjev. Slišati je bilo mamljivo.
. .

PS Vse slike je dodal Tone. Fotografija divjega petelina in Mareta (petelin na levi, Mare na desni) je bila posneta 11.1.2006 v bližini koče na Blegošu.

--- manus
RazmereVsebina.php - V190204/2(frances@krim)
RazmereMenu.html - (1910210300)
Vsebina/Obv02859Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS