Arhiv razmer GPS podatki   Napiši obvestilo    Prijava  Gorniški oglasi e-Gora  TK Gora  Skala
ponedeljek 14.oktober 2019 - 08:23 i Informacije

Razmere v gorah

RSS podatki
Vseh zadnjih 20 prispevkov
Iskanje po bazi podatkov

Prispevki zadnjega meseca: (0)Curtissons 2440m (Aljoša Belingar, 04.02.2006)

Kičasto vreme in spomladanske razmere so zaznamovale eno od sobotnih tur TK Gora. In kje plujejo naše ladje to soboto: Mišo in Barbara se nahajata v okolici Forca de la Val; Katja, Mojca, Jurij in Aleš so nekje med Bohinjsko Belo in Galetovcem; novice o ostalih še pričakujemo.

Večina sobotnih smučarjev se nas je pridružila varnemu zavetju očaka Franceta. Očakova modrost se je ponovno potrdila v soboto zjutraj ob dokončni izbiri cilja - Curtissons. Slovenski pomen imena gore je klavni noži (Tine Mihelič: Julijske Alpe). Dobro da sem šele po smučariji izvedel za tele klavne nože, drugače bi slabo spal, lahko bi izgubil apetit pa še kakšne bolj travmatične posledice bi utegnili imeti.

A kako je blo? Trgal je gate. Približno 700 višinskih metrov ravno prav strme smuke do planine Pecol (od 30° zgoraj se počasi položi do Pecola). Od vrha do planine se kvaliteta snega praktično ni spremenila - srenec, ki je malce popustil. Morda je bila sprememba le malenkostna: od zelo dobrega na še bl dobr. Od Pecola smo posmučali po mestoma poledeneli cesti do avtomobilov.

Zjutraj smo od planine do sedelca zahodno od Curtissonsov (približno 30m pod vrhom ) hodili po čudoviti smučini (zahvala gre Maretu in Andreju). Smučali smo po grapi, ki se zahodno od vrha spušča proti Pecolu.

In v koči Divisione Julia smo tudi najbolj zakrknjeni sovražniki pozabili na prepričanje, prelomili večkrat prelomljene obljube in popili vrček "birra Laško".

In kdo je bil tako zelo priden; da mu je Sv. Goracij prinesel takšen čudovit dan: Darja, Juta, Paro, Boris, France, Andrej, Mare in Aljoša.

PS Manj je več! Če imaš krajše, je doživetje globlje in bolj intenzivno. Ne verjamete, vprašajte Andreja. Do petka imel 19dm, sedaj ima 16,3dm in menda so občutki božanski. Prej je imel mehke, sedaj trde. Govorimo o starih Elan JLA in novih Hagancah.
Da ne pozabim, slike so Andrejeve.
*** pico
RazmereVsebina.php - V190204/2(frances@krim)
RazmereMenu.html - (1910140300)
Vsebina/Obv02961Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS