Arhiv razmer GPS podatki   Napiši obvestilo    Prijava  Gorniški oglasi e-Gora  TK Gora  Skala
petek 15.november 2019 - 21:39 i Informacije

Razmere v gorah

RSS podatki
Vseh zadnjih 20 prispevkov
Iskanje po bazi podatkov

Prispevki zadnjega meseca: (6)Kofce (Aleš, 26.03.2006)

Popoldne so me čakale še obveznosti, zato je bilo potrebno biti zgodaj nazaj. Na Kofcah že dolgo nisem bil, vreme in sneg pa tudi niso obljubljali bogve kaj, zato je bilo bolj ali manj vseeno, kam gremo.
Ko uspeš parkirati pri Matizovcu, je najtežji del izleta že za teboj. Psov sploh nismo rabili, saj je do vrha potegnjena lepa gaz, kjer se le na redkih mestih ugrezne globje kot do gležnja (kljub temu, da sem karakter pozabil pustiti pri avtu).
Na vrhu sva malo cincala, ali se nama ljubi iti še tistih par minut na Veliki vrh, pa je bila flanka pod nama ravno prav strma, nezvožena in sploh fajn. Zgornjih 200 metrov je še držalo in je bilo blizu idealnim razmeram, potem pa se je vse bolj ugrezalo in si moral biti dovolj hiter, da si se obdržal na površini. Pozna se, da je bila temoperatura ponoči nad ničlo. Na planini se splača ustavit pri Darku in Tini na štrudlu, čaju, joti ipd. (ne nujno v tem vrstnem redu).
Skozi gozd so bile posebne razmere, še nikoli namreč nisem smučal po zelenem snegu. Celotna površina snežne odeje (še zmeraj jo je povsod več kot meter) je bila namreč posuta z iglicami in vejicami. Malo bolj počasi gre.
Čeprav ni bilo opaziti že sproženih večjih plazov, posebne nevarnosti ni bilo, le tu in tam se je v gozdu privalila kakšna kepa. Sneg je ostal stabilen tudi na strmejših pobočjih kljub nekaj namenoma brutalnejšim zavojem.*** pico
RazmereVsebina.php - V191112/1(frances@krim)
RazmereMenu.html - (##########)
Vsebina/Obv03200Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS