Arhiv razmer GPS podatki   Napiši obvestilo    Prijava  Gorniški oglasi e-Gora  TK Gora  Skala
ponedeljek 21.oktober 2019 - 08:04 i Informacije

Razmere v gorah

RSS podatki
Vseh zadnjih 20 prispevkov
Iskanje po bazi podatkov

Prispevki zadnjega meseca: (0)Povnova dolina (Marijana & Marko, 02.04.2006)

Nad gozdom pričaka res ogromna plazovina, kot da bi čisto vse zletelo dol. Dobro da je zgoraj še dovolj ostalo ;-)
Na dostopu do stene vse lepo pomrznjeno, pod steno pa že vse gnilo. Na prečnico sva zlezla po srednji varianti, tudi s pomočjo ruševja. Prečnica je bila gnila, prav tako Povnova vse do pragu (pečine v spodnjem delu, dovolj zaliti prehodi so na levi). Nad njim (nekje slabih 1800 m) pa spet udobno trdo, vmes sva naskočila Palavicinija in sva na stranskem grebenu (slabih 2400 m) debelo gledala sredi stene, potem sva naskočila pravega Palavicinija a sva zaradi nezalitega skoka obrnila in se 'zadovoljila' z glavnim žlebom, ki iz Povnove doline izstopi desno od vrha 'uradne' Kokrske Kočne, 2441 m. Ta žleb je bil pa celo pomrznjen...
Odsmučala sva ob 14:00, vršni del (najbolj strm) trd, pod žlebom je smuka fantastična (veselec), tudi pod pragom je šlo po gnilcu lepo. Prečnica je pa čisto odvčni del ture in je bila povsem gnila, vzela nama je pa malodane toliko časa, kot ves preostali del spusta. Pod prečnico je zaradi gnoja težko smučati, pod steno (dovolj položno) je šlo pa tudi po gnoju seveda odlično. Po gozdu in ob cesti (spluženi, a brez parkirišč) se pripelje do parkirišča ob nekdanjem smučišču.

Še opozorilo. Na parkirišču je očitno že nekaj let gostoljubna navada nekega domačina, da vlamlja v avtomobile in jemlje denar. Danes je nekomu srečku upelnil 30 čukov.

Marijana & Marko

*** pico
RazmereVsebina.php - V190204/2(frances@krim)
RazmereMenu.html - (1910210300)
Vsebina/Obv03234Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS