Arhiv razmer GPS podatki   Napiši obvestilo    Prijava  Gorniški oglasi e-Gora  TK Gora  Skala
sreda 23.oktober 2019 - 14:34 i Informacije

Razmere v gorah

RSS podatki
Vseh zadnjih 20 prispevkov
Iskanje po bazi podatkov

Prispevki zadnjega meseca: (0)



Romariswandscharte (cca 3450 m) (Boštjan, 08.04.2006)

Že nekaj časa smo načrtovali tridnevne turnosmučarske počitnice v Avstriji. V četrtek je sicer še padal sneg, a že v petek zjutraj se je zjasnilo in južna stran Grossglocknerja nas je pričakala v najlepši možni podobi. Do koče Studlhutte je 900 višinskih m pokrajinsko lepega vzpona. V koči smo bili prijetno presenečni nad hotelsko oskrbo, hrana nad vsakimi pričakovanji, sobe lepe in urejene, na voljo je celo plezalna stenca! Čeprav je večina obiskovalcev prišla z namenom osvojitve očaka Glocknerja, smo se mi rajši prepustili lenuškemu uživanju. S sabo smo tovorili tako bizarne kose kot so puhasti copatki, polkilski vanilijevi deserti, knjige, karte... Nobenih epskih ciljev, nobenega trpljenja. Sončna terasa je kot ustvarjena, da človek pomoči brk v vrček pšeničnega pivca. Drugi dan smo opravili 5 km prečenje obeh zahodnih ledenikov do škrbine Romariswand. Ker je bila smučina še zelo sveža, smo vzpon opravili navezani. Iz grebena nas je kmalu prepodil leden veter. Smu ka do koča je po ledeniku položna, ampak pršičasta in uživaška. Prijetno strmo je le pobočje nad kočo. Za vse lepo smo plačali ceno v nedeljo zjutraj, ko smo se le še spustili do avta. A smo bili prezgodnji. Ojužene smučine so ponoči zmrznile in vse skupaj je bil zoran beton. Smuka je bila podobna smuki po zmrznjenih kepah plazovine, ki jo je le tuintam prekinjala "krasna" skorja. Vseeno je bila to v celoti ena lepših smučarskih tur. Turo smo zaključili na pijači v starem mestnem jedru Lienza. Snega je tam še dovolj, koča Studlhutte pa bo odprta le še do začetka maja. Priporočljiva rezervacija, priporočam polpenzionsko oskrbo.




*** pico
RazmereVsebina.php - V190204/2(frances@krim)
RazmereMenu.html - (1910230300)
Vsebina/Obv03281



Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS