Arhiv razmer GPS podatki   Napiši obvestilo    Prijava  Gorniški oglasi e-Gora  TK Gora  Skala
sreda 23.oktober 2019 - 10:23 i Informacije

Razmere v gorah

RSS podatki
Vseh zadnjih 20 prispevkov
Iskanje po bazi podatkov

Prispevki zadnjega meseca: (0)Veliko Špičje (Marijana & Marko, 13.05.2006)

V zadnjem tednu je Veliko Špičje smučarsko zelo akutalno. Danes je bilo že zjutraj vse mehko. Na greben sva se vzpela po smeri Skrita diagonala (v skoku/ožini je bil led). Za Majo in včerajšnjima ponavljalcema sva odštorkljala na vrh Velikega Špičja.

Midva sva odsmučala čisto z vrha z najvišje skale ;) , s tem da sva zelo izpostavljen prehod našla točno na grebenu. V vršnem delu sva dvakrat za kratko snela smuči (prestop čez rob). Sneg je pri smučanju obilno plazil. Po vzponu nazaj na greben je po Skriti diagonali prineslo Petra, ki se je odločil, da bo odbordal Tumovo smer (50°) in je prepričal tudi naju.

Tumova je res bolj 'smučabilna', je bolj strma, odprta/izpostavljena, predvsem pa nima nobene ožine in nobenega ledu, je bil pa zato prestop čez vršno opast siten. Pri smučanju spodnjega dela smeri se je iz grebena podrla vršna opast, a sva jo srečno odnesla, saj je zgrmela ravno po sredi med nama.
Prismučati se da nižje od predhodnikov, če na koncu prečiš levo na plaz pod steno in se zbašeš skozi goščavo. Prismučala sva skoraj do ceste, od koder je bilo še 25 minut lagodne hoje do avta.

Marijana & Marko


--- manus
RazmereVsebina.php - V190204/2(frances@krim)
RazmereMenu.html - (1910230300)
Vsebina/Obv03417Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS