Arhiv razmer GPS podatki   Napiši obvestilo    Prijava  Gorniški oglasi e-Gora  TK Gora  Skala
ponedeljek 14.oktober 2019 - 19:51 i Informacije

Razmere v gorah

RSS podatki
Vseh zadnjih 20 prispevkov
Iskanje po bazi podatkov

Prispevki zadnjega meseca: (0)Okrog Krnskih jezer (PeterUl, 13.04.2016)

Izkoristili smo lepo vreme in odprto kočo na Krnskih jezerih. Skok v ponedeljek popoldne iz službe direktno v Lepeno, potem pa smučke na rame. Zvezna snežna meja se začne na okroglih 1200m, na približno dveh tretjinah poti. Snegomer pri žičnici kaže okroglih 120cm.
Za prvi dan (torek) smo za cilj izbrali Batognico, ki je vse do vrha dobro zalita. Z Radotom sva imela malo premalo, zato sva "odpikala" prek Škrbine še na Krn.Slednji že dobro kaže rebra, vendar to ni motilo mične smučarke, ki je našla pot po jezikih skoraj do Kuhinje.
Janeza, ki je čuval smuči pred orli na Batognici, sva v megli, ki se je dvignila okrog poldneva, že komaj našla. Oblaka smo se znebili šele pod vrhom sedla. Do koče nazaj pa sama uživancija po zelo rahlo odjenjanem veselcu.

Po dobro presmrčani noči je sledil še skok v smer Velike Babe. Najprej proti Komni, na planini Pod Lepočami levo okrog Velike Monture ter po strmem pobočju na izredno razgleden vrh Velike Babe.
Pri vsakem zavoju je bilo treba počakati, da se je speljalo v dolino odmočenih 5cm čoftice, saj je sonce strmino že dodobra ogrelo.
Sledilo je še polurno popeljavanje gor in dol nazaj do piva. Tu smo se poslovili od naših mladih oskrbnikov, ki so nas s svojo prijaznostjo in kuharskimi veščinami zabavali cel čas bivanja na Krnskih.

Glede na to, da bo topla in dobro oskrbovana koča odprta še vsaj do maja, ture okrog Krnskih s postankom pri prijaznem štajerskem paru in Alešu iz Idrije močno priporočamo. Predvsem pa jabolčno pito.

Namesto vas smo močno uživali Janez, Rado in Peter.

--- manus
RazmereVsebina.php - V190204/2(frances@krim)
RazmereMenu.html - (1910140300)
Vsebina/Obv12357Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS