Arhiv razmer GPS podatki   Napiši obvestilo    Prijava  Gorniški oglasi e-Gora  TK Gora  Skala
sreda 19.december 2018 - 10:17 i Informacije

Razmere v gorah

RSS podatki
Vseh zadnjih 20 prispevkov
Iskanje po bazi podatkov

Prispevki zadnjega meseca: (10)Viševnik in Ablanca (Simonerjavec, 13.01.2018)

Ne prav zgodnje vstajanje, kot se za soboto spodobi in jutranje pregledovanje kamer, vremena in napovedi, me je pripeljalo do tega, da nisem vedel kam sploh grem. Peljem se mimo Krvavca, megla. Pa mimo Tržiča, okoli Begunjščice vse zabasano. Grem naprej, pri Bledu vidim eno okno in ok, grem na Pokljuko!

Klasično do vrha Viševnika potem pa najprej ideja o spustu proti MDV prek prevala, ampak mi je grebenček naprej od vrha narekoval drugačno smer, direktno na Konjščico. Pa sem jo, Osrednjo grapo, po parih letih čakanja. Čeprav v bolj kilavem snegu, pa vseeno. Sneg pomrznjen, na trenutke nekaj novega. Prehod skozi žleb spodaj je ok. Največji problem po celotni dolžini hriba so zmrznjene kugle, ki so posledica odjuge zadnjih dni.

Kam naprej? Probam čez Jezerca proti MDV pa vidim kako bo. Ker se ni videlo nič, sem zavil proti Ablanci. Nekje po sredini do grebena brez derez in cepina ter po njem do vrha z vso opremo. Greben je skorjast, ampak lepo drži. Na vrhu čakam razjasnitev, pa se je samo meni razjasnilo, da nekega sonca pač ne bo. Idejo sem imel o celotni Gamsovi grapi, pa zaradi megle niti nisem vedel kje je vhod, zato sem odsmučal po grebenu in se priključil v zaključku Gamsove. Prehod je zoprn, se vidi spodaj v videu. Sneg v žlebu pa NOR!

Ko sem se začel vzpenjati je seveda začelo sijat sonce, Ablanca se je dobesedno kopala v njem. Pa nič zato!

Kot zanimivost, par let nazaj sem med vzponom v Gamsovi izgubil telefon, našel ga je Grega in to delujočega. :)

video: https://www.facebook.com/erjavecsimon/videos/vb.1384442533/10211020625616627/?type=2&video_source=user_video_tab

lp Simon

--- pico
RazmereVsebina.php - V181125/1(frances@krim)
RazmereMenu.html - (1812190300)
Vsebina/Obv13420Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS