Škrbina Prednje Špranje (Peter_Pehani, 24.01.2018)

Škrbino smo A., B. in P. naskočili prek Viške planine. Zaradi tople fronte se bodo razmere spremenile, zato spodaj zapisujem zgolj tri zadeve, ki bodo aktualne še nekaj dni/tednov (o današnjih razmerah pa malo ob fotkah). Turo pa zelo priporočamo!

* Cesta je na debelo (30 cm) zasnežena od podna navzgor. Skratka, zaloge še za en mesec. Par vodnih kanalov gor grede enostavno prestopiš, za dol pa s(m)o bolj previdni 2x sneli.

* Pred turo smo naredili malo avto-odisejado. Zaradi vsesplošnega vtisa (zapisi TKG, pa včerajšnja izkušnja Porezna), da so vrhovi povsod totalno spihani, smo bili zjutraj brez prave ideje, kam!? Najprej smo se zato usmerili v Fužnarske planine, v smislu: se bomo vsaj cel dan podili po tamkajšnjih slikovitih planinah in dolinah. Avto smo obračali že pred prvim ovinkom ceste proti pl. Blato, saj je bila povsem ledena!

* Meni se zdi Aleševa ideja pod PS2 v zapisu Veliki Selišnik (Aleš, 21.01.2018) zelo dobrodošla. "Humoristična beseda leta"! Jaz bi jo razširil še z rubriko "Humoristični zapis leta". Vem pa, da je to precejšen zalogaj, namreč, vse pozorno prebrati. Pri fotkah se da nekako hipno odločati, za branje pa rabiš več časa. Jaz zase sicer že imam zmagovalca, saj mislim, da nihče ne bo presegel zapisov Hruški vrh (Miha_D., 14.01.2018) in Dobrač (Miha_D., 20.01.2018) :-))
Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS

 
RazmereVsebina.php - V1.11-180509/1(krim)
Vsebina/Obv13491
--- manus