Arhiv razmer GPS podatki   Napiši obvestilo    Prijava  Gorniški oglasi e-Gora  TK Gora  Skala
ponedeljek 18.februar 2019 - 15:05 i Informacije

Razmere v gorah

RSS podatki
Vseh zadnjih 20 prispevkov
Iskanje po bazi podatkov

Prispevki zadnjega meseca: (82)Čisti vrh (Domen, 24.01.2018)

V torek nad Pecolom še vedno odlične razmere za smučarijo in tudi enako hotečih sploh ni bilo toliko oz. se mi jih je zdelo celo presenetljivo malo, glede na trenutno vsesplošno obljudenost v tem koncu.

Včeraj na parkirišču, pod rampo pri Vasi na Skali nismo dobili prostega mesta, resda pa nismo bili prav zgodnji. Snega je od rampe naprej na cesti več kot dovolj, čeprav smo bili med vožnjo po Trenti in do izhodišča kar nekoliko skeptični glede tega. Snežna podlaga v zgornjem delu več vrst, povsem pod vrhom mestoma tudi ledeno, sicer pa bolj ali manj predirajoč, južen sneg, v gozdu v spodnjem delu pa trdo oz ravno prav omehčano. Podlaga je seveda odvisna tudi od ure, mi smo se odločili, da prav zgodnji ni potrebe da smo in mislim, da nismo zgrešili. Razmere so še vedno kar za "poahtat", sploh na kakih strmih, večjih flankah.

Po mnenju lokalca, ki smo ga srečali, naj se takšne ture ne bi objavljale na forumih. So zgolj za lokalce in divje peteline, tako nekako se ga je lahko razumelo. Zgolj v vednost, morebitnim ponavljalcem... ;)

*** pico
RazmereVsebina.php - V190204/2(frances@krim)
RazmereMenu.html - (##########)
Vsebina/Obv13495Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS