Kredarica (Darja_Zaplotnik, 28.01.2018)

Ker je prevoznost ceste v Krmo selektivnega pomena, ni bilo neke posebne gužve, na tej sicer precej obljudeni lokaciji.

Dostop v dolino do Kovinarske koče je možen (po ljudskem glasu) z višje nasajenim avtom ali pa z izposojenim od tašče. Če nimaš nič od naštetega je streljaj naprej od Kurje vasi par mest. Zasedba velja po pravilu, rana ura zlata ura. Torej kdo prej pride, prej melje. Za vse ostale pa železna lopata ali dve v prtljažnik, morebiti celo kramp. In seveda nekoga, ki zna to uporabljati.
Sicer pa je dolina res "u iber" dolga (malo sem že pozabila), k sreči se v temi tega niti ne opazi. Za nazaj pač parkrat uporabiš Siitonena ter ene tisoč soročnih odrivov s palicami, pa si nazaj.

Za vzpon naprej nad pastirsko so srenači dobrodošli, do tja pa morebiti vsaj vžigalice, da si podpreš zaspane veke. :)))

Na vrh nisem šla, ker mi je lenuhec na levi rami v uho šepetal, da ni nobenega razloga za pretiravanje in, da naj si raje privoščim dobro kavico in nekaj prijetnega prijateljskega klepeta. :D

Smučarija je bila fajn...kot povsod včeraj. Spodaj se je smiselno (kot vedno) držati in štrikati po pobočjih pod Draškimi vrhovi.
Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS

 
RazmereVsebina.php - V1.11-180509/1(krim)
Vsebina/Obv13521
*** gora