Arhiv razmer GPS podatki   Napiši obvestilo    Prijava  Gorniški oglasi e-Gora  TK Gora  Skala
ponedeljek 18.februar 2019 - 15:38 i Informacije

Razmere v gorah

RSS podatki
Vseh zadnjih 20 prispevkov
Iskanje po bazi podatkov

Prispevki zadnjega meseca: (82)Vrh Krnic (Vogel) (Jaka_Ortar, 30.01.2018)

Z avtom po cesti z Ljubinja mimo Kobale proti pl. Podkuk, cesta je prevozna do peskokopa malo naprej od pl. Lom, nm. 1100 m. Nadaljevanje onemogočajo številni plazovi prek sicer kopne ceste. Naprej v supergah, šele na sedlu nad pl. Podkuk sem prišel iz megle in tam tudi prestopil na smuči, cesta naprej do pl. Razor je zasnežena. S planine sem nadaljeval na smučeh proti Voglu in v vpadnici Vrha Krnic obul dereze ter po pomrznjeni podlagi zlezel na Vrh Krnic čez njegove JZ vesine - čez isti prehod med pečinami, kot ga izkorišča smer "Grapa" (Primorske stene). Najbolj strmo je spodnjih 100 m, tam do 50°. Zgoraj se položi in močno razširi, pravo smučišče, 35-40°.

Z vrha sem peš iskal prehod prek opasti na severno stran grebena in med iskanjem prišel prav do vrha Vogla. Prehod na severno stran sem našel, žal pa je bilo tam noro požlejeno, več centimetrov ledu, ki sem ga še peš s težavo prebil, s smučmi pa ga gotovo ne bi.

Z Vrha Krnic sem se na JZ spustil opoldne, zgornje smučišče je bilo ravno malo odjenjano, spodnji strm prehod pa še nič, a je bila podlaga tako perfektno grifig poglihana, da je bilo tudi tam užitek smučati. Položnejši svet do pl. Razor je bil perfektno odjenjan, težko bi bilo boljše. S pl. Razor pa potiskanje po cesti skoraj do pl. Podkuk, nato peš sestop.

Vrh Krnic, JZ vesine, Z-, 250 m, 35-40°, odsek 50°, izpostavljeno

*** pico
RazmereVsebina.php - V190204/2(frances@krim)
RazmereMenu.html - (##########)
Vsebina/Obv13540Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS