Vodiška planina (Domen, 03.02.2018)

Ob takšnih razmerah se človek resno vpraša, ali sploh kaj objavit, a ker nekako nisem tip objavljalca, da sem bil jaz tisti 399. na Pecolu tistega lepega dne in da so bile razmere, ne moreš verjeti, popolnoma enake, kot pri tistih 350, ki so jih opisali pred menoj, mi je takšna objava dejansko precej bolj smiselna.

Na izhodišču pri Miklavžovcu snežna odeja skromna (10-20 cm), a se je danes nekako dalo prismučati nazaj prav do ceste. Ko se kolovoz priključi na cesto, ki pripelje s kamnoloma, višina snežne odeje drastično naraste in od tam dalje je snega kvečjemu preveč, kar se pa občuti predvsem pri gaženju, sploh če imaš to čast, da utiraš smučino (ta je sedaj že dobro utrjena). Navzdol je gozd namreč načeloma dovolj strm tudi za kak zavoj, v položnejših odsekih pa je "letos odkrita" pristopna smučina odlično služila in je dejansko letelo hitreje, kot sem se navzgor nadejal.

Zadeva je ponovno vozna po 2 letih. Dobra stran je tudi, da tu ni spletnih kamer in se tako ni potrebno bati kakih medijskih linčev. Če se ne kr sam... ;)
Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS

 
RazmereVsebina.php - V1.11-180509/1(krim)
Vsebina/Obv13553
--- manus