Arhiv razmer GPS podatki   Napiši obvestilo    Prijava  Gorniški oglasi e-Gora  TK Gora  Skala
četrtek 24.januar 2019 - 09:20 i Informacije

Razmere v gorah

RSS podatki
Vseh zadnjih 20 prispevkov
Iskanje po bazi podatkov

Prispevki zadnjega meseca: (28)Galetovc 1259 m (Martn_Šolar, 04.02.2018)

V ta visokih gorah in tudi sicer je veliko snega in se je zaradi varnosti treba ozreti po drugih lepih in zanimivih ciljih. Blani so organizirali še eno prijetno hribovsko srečanje - 22. zimski pohod na Galetovec nad Bohinjsko Belo. Izjemno razgledišče in v danih razmerah hvaležna in danes prelepa tura.

Včeraj težko pregaženo s Podlaklanca (pri vojašnici) na Bohinjski Beli preko Planine Za Jamo mimo pastirske koče v Ivovcu na vrh.

Sam sem se podal s Pokljuke - po ravnem po gozdnih cestah preko planin se s ta širokimi turnimi smučmi se udira krepko čez koleno. Naporno. No tam pod vrhom se gazi nekako združijo in čudovit dan kliče na vrh. Po gazi z Bele je prišlo skoraj 50 ljudi, velika večina peš, s krpljami, nekaj nas je bilo s turnimi smučmi, dva mladinca pa z "laufarcami", s katerimi sta tudi odpeljala v dolino - vsaka čast! Snega je veliko, izven gazi sploh ne gre. Da se pa smučat z vrh vse do gostilne pri Batišt na Beli! Domačim organizatorjem hvala za vse, enkraten dan pa smo si naredili vsi zbrani!
Martn

*** pico
RazmereVsebina.php - V181125/1(frances@krim)
RazmereMenu.html - (1901240300)
Vsebina/Obv13558Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS