Arhiv razmer GPS podatki   Napiši obvestilo    Prijava  Gorniški oglasi e-Gora  TK Gora  Skala
ponedeljek 18.februar 2019 - 15:06 i Informacije

Razmere v gorah

RSS podatki
Vseh zadnjih 20 prispevkov
Iskanje po bazi podatkov

Prispevki zadnjega meseca: (82)Korenščica (Miro, 04.02.2018)

V petek sva z Juretom tako na vrhu Španovega vrha kot tudi spodaj pod zopet odprtim smučiščem predelovala podatke ob analizi, kam se podati v nedeljo, ko bodo padavine ponehale in ko se bo nad obličjem zemlje spet v večji meri pokazalo solnce. Kaj dosti nisva dognala, sva pa dala v ožji izbor nekaj možnih tur, a vse so bile zaradi obilice podatkov o preveč snega in stopnji nevarnosti snežnih plazov bolj "pol ture" kot pa ture. Vse so se nekako zaključile takole: "Sej bo fajn, ampak nazaj dol se bomo pa poganal"
Kandidatov za nedeljsko turo se nas je nabralo 9. Smo pač mislili, da bomo prvopristopniki, ki bomo j... bodičasto malo žival, ki v gozdu nabira jabolke in hruške in se kotali.
Pa ni bilo tako. Očitno so nas mladci z snowboardi prehiteli in nam na našo veliko "žalost" utrli gaz vse do vrha. Pa tako smo bili našpičeni... :( Vseeno ena velika hvala "prvopristopnikom" (predvidevam, da so nas zjutraj na Pustem rovtu gledali skozi okno iz koče Pašne skupnosti).
Še nekaj tistih uporabnih podatkov:
Cesta v smeri Križevca je plužena le kakih 200 metrov nad Pristavo. Od tod naprej uživaško skozi zimsko pravljico na vrh Korenščice.
Vrh Korenščice spihan, a ne kopen. Tudi s Struške bi se dalo lepo smučat, je pa prav tako spihana in trda.
Nižje med smrekami kot že dvakrat v letošnji sezoni naletimo na prvovrsten beli materijal, po katerem smučka uživaško vijuga, za njo pa se praši. V poimenovanje materiala se ne bom spuščal, saj to prepuščam strokovnjakom.
Na spodnji cesti odštanfamo nekaj sto metrov proti vzhodu, nato pa poiščemo prehode čez travnike, gozd in grabne proti Trilobitu. V zaključnem delu vijugamo sicer bolj z rezervo, saj je bela odeja nekoliko tanjša.
Pa še to: danes je bil ta del karavank kar precej obiskan s strani turnih smučarjev.
Zaključek z analizo opravljen na sončni terasi doma Pristava, kjer so uslišali vse naše želje.
Daljši foto zapis pa kot po navadi na: http://www.mphoto.si/korenscica-6

*** pico
RazmereVsebina.php - V190204/2(frances@krim)
RazmereMenu.html - (##########)
Vsebina/Obv13566Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS