Arhiv razmer GPS podatki   Napiši obvestilo    Prijava  Gorniški oglasi e-Gora  TK Gora  Skala
ponedeljek 18.februar 2019 - 15:13 i Informacije

Razmere v gorah

RSS podatki
Vseh zadnjih 20 prispevkov
Iskanje po bazi podatkov

Prispevki zadnjega meseca: (82)Gmeineck (Miro, 08.02.2018)

Zjutraj se nas sedmerica nabaše v Rokov svaštamobil s katerim se kulturno zapeljemo na severno stran Karavank vse do Lendorfa. Naj omenim, da smo dva potnika kulturno prešvercali v bolj Evropski del Evrope, saj sta le ta pozabila, da pri sosedih preverjajo bolj zapečene potnike (med katere zavoljo nekaj sončnih dni prebitih na snegu spadamo tudi sami). Torej, namesto jutranje kave že šverc (sicer pa smo le preprosti obmejni ljudje, pa nam je to nekako v krvi).
Navadno človek najde praking pred oštarijo, zjutraj še najlažje. Tako Rokov mobil pustimo pri Kolmwirtu, mi pa navkreber.
Po pol šihta hoje smo na vrhu, ki ga ravno ob našem kulturnem obisku zajame megla ali celo oblak. Tipaje odvijugamo vršni del gore, nižje pa uživaško po kar nekaj nezvoženih flankah.
V poimenovanje snega se zavoljo nevoščljivih jezikov ne bom spuščal, lahko le povdarim, da je bil hiter, pri zavojih ni delal težav, do kam ga je metalo pa je še najbolj razvidno na fotografijah. Le teh je mogoče nekoliko več na povezavi: http://www.mphoto.si/gmeineck/
Kulturno smo uživali: Rok, Jure, Maša, Boris, Moko, Matic in pisec teh vrstic.
Aja, slovenske besede danes od mimoidočih in srečajočih nismo slišali. Srečali smo namreč le enega turnega smučarja na celi gori.

*** pico
RazmereVsebina.php - V190204/2(frances@krim)
RazmereMenu.html - (##########)
Vsebina/Obv13597Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS