Arhiv razmer GPS podatki   Napiši obvestilo    Prijava  Gorniški oglasi e-Gora  TK Gora  Skala
četrtek 21.februar 2019 - 04:43 i Informacije

Razmere v gorah

RSS podatki
Vseh zadnjih 20 prispevkov
Iskanje po bazi podatkov

Prispevki zadnjega meseca: (77)Ratitovec (MajaLusina, 08.02.2018)

Praznik, Prešernov dan, dela prost dan, čas za turno …

Podlonk – Jesenovec – Planina Klom – RATITOVEC – Dašnica

Parkirali smo v Podlonku, v zgornjem delu vasi (pod Gortnarjem), obuli smuči in leva desna, leva desna po belih strminah do Jesenovca. Na krajšem delu po gozdni poti (Podlonk-Jesenovec) smo naleteli na frišno potegnjeno špuro, sicer pa se je včerajšnji sneg med gaženjem prediral približno 20-30 cm.
Na Jesenovcu smo nadaljevali po špuri, ki je zavila proti Kosmatem vrhu. Mi smo se odločili za obisk Kloma in zavili v drugo smer, v celca. Francijeva pregažena pot čez Klom, od ponedeljka, je bila vidna le še malo. Na Klomu je sledilo obvezno fotografiranje v idili in pa smuk s »štale«.
Naprej vlekli špuro po klasični smeri, do vrha Ratitovca. Mmmm… je kmalu zadišalo po rožci in flancatih, pa tudi ocvirkovca je bila odlična. Miha je na hitro segrel Sevčanko, nato pa smuči na rame in peš od koče do vrha.
Naprej pa (bi jaz rekla) BOMBA! Cik cak – kot v pravljici! Odsmučali smo z vrha na prehod in nato prešli v »spodnjo planko pod Robom«. Z vrha Razorja smo prečili levo (pod Kosmatim vrhom) in ponovno je lahko vsak vžgal svojo špuro in užil zavoje do dna Razorja. Naprej klasično do senožeti, nato pa do Podlonka, kjer sta se Matjaž in Miha odcepila do avtomobilov, ostali pa smo odsmučali do Dašnice.

Za takšno turo pa zares velja: "GOTTA GET UP - TO GET DOWN!"

Extrem team ROŽCA: Rafko, France, Matjaž, Miha, Andreja in Maja

*** pico
RazmereVsebina.php - V190204/2(frances@krim)
RazmereMenu.html - (1902210300)
Vsebina/Obv13599Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS