Arhiv razmer GPS podatki   Napiši obvestilo    Prijava  Gorniški oglasi e-Gora  TK Gora  Skala
torek 22.januar 2019 - 20:44 i Informacije

Razmere v gorah

RSS podatki
Vseh zadnjih 20 prispevkov
Iskanje po bazi podatkov

Prispevki zadnjega meseca: (25)Mrežice (Peter_Pehani, 08.02.2018)

Če na hribu srečaš več Francozov kot Slovencev, potem je to poseben dan. Danes je bil poseben dan! Kar dve skupini Francozov sta bili gor (nekaj komadov, zelo hribovsko našponanih, jih je celo prespalo). Slovencev pa, kot je že Franci napisal, je bilo na/-d Pokljuki/-o neverjetno malo.

Natančno sem naštudiral vremensko napoved, zato sva z Marjeto šla na popoldansko turo, ko naj bi se zjasnilo. Sonce ni tako natančno naštudiralo vremenske napovedi kot jaz, zato je svetilo (d)opoldne, popoldne pa se je skrivalo za oblaki (midva sva zato zvečer lahko zgolj zavistno opazovala fotke ob zapisih drugih turašev).

Snega je že na Zatrniku toliko, da ti zapoje srce. Višje samo še bolje. Na južnih flankah oz. osončenih delih ga je že malo začelo prijemati sonce (se bo pojavila skorja). Od asfaltne ceste do Lipance si turaši globoko in mehko špuro delimo s krpljarji in tudi luknjači (en par se je prebil celo do bajte; moškemu se je na koncu udiralo do riti :-). Od bajte gor pa samo za nas. Za dol poezija v mehkem, šprica naokoli.

Se več takih (fiz)kulturnih dni, pa bo veselje turnega smučanja prešerno!

*** pico
RazmereVsebina.php - V181125/1(frances@krim)
RazmereMenu.html - (1901220300)
Vsebina/Obv13605Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS