Arhiv razmer GPS podatki   Napiši obvestilo    Prijava  Gorniški oglasi e-Gora  TK Gora  Skala
četrtek 21.februar 2019 - 05:26 i Informacije

Razmere v gorah

RSS podatki
Vseh zadnjih 20 prispevkov
Iskanje po bazi podatkov

Prispevki zadnjega meseca: (77)Rodica z Vogla (Miro, 10.02.2018)

Če bi se držali včerajšnjega prvotnega plana, bi se znalo zgoditi, da bi se srečali z Gumpijem. Ko prebiram njegov opis, sem vesel in hvaležen, da nas je Lucija prepričala (ni bilo težko), da se jim priključimo na turi z Vogla do varne hiše na Poljah.
Zbor pred varno hišo v že omenjeni vasici, kjer pustimo glavnino prevoznih sredstev. Z enim se nato zapeljemo pod Vogel, od koder se z zajlo pustimo zapeljati za 11 € v višave. Penzjonerji in penzjonerji pripravniki imajo popust (8,5 € enosmerna). Na Voglu naprosimo še vožnjo s štirisedo do Orlovih glav, nato pa nekaj višincev peš do grebena pod Šijo od koder uživaško proti planini Suha.
Sneg: mehak, lahek in suh!
Čez Ulice se povzpnemo (skozi najožji del peš po štapnah, brez derez ali srenačov...brez problema) proti sicer vetrovni Rodici, ki nas na vrhu počasti še z nekaj razgledi in užitno vidljivostjo.
Z vrha smuka spet odlična po predelanem mehkem snegu brez skorje.
Nad planino Suha ujamemo še nekaj lepih zavojev po globokem mehkem in suhem snegu. Na planini pavza, nato pa v ozaljšan gozd.
Vmes srečamo še legendo Roka Medjo, ki nam je včeraj postregel s prvovrstnimi informacijami o razmerah.
Sprva v gozdu lahkotno, nižje nekaj skorjice, ki ne moti preveč. Nato po cesti po špuri do zadnjega ovinka, kjer potegnemo proti čudovito urejenim tekaškim progam do varne hiše na Poljah.
Dopuščam možnost, da smo kak zavoj naredili tudi v pršiču, o čemer pa naj presodi vsak sam. V ta namen prilagam nekaj fotk in pa link, kjer je nekoliko daljši foto zapis: http://www.mphoto.si/rodica-z-vogla/
Uživali pa: Lucija, Andraž, Mojca, Marko, Boštjan in pisec.

*** pico
RazmereVsebina.php - V190204/2(frances@krim)
RazmereMenu.html - (1902210300)
Vsebina/Obv13611Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS