Arhiv razmer GPS podatki   Napiši obvestilo    Prijava  Gorniški oglasi e-Gora  TK Gora  Skala
četrtek 21.februar 2019 - 05:12 i Informacije

Razmere v gorah

RSS podatki
Vseh zadnjih 20 prispevkov
Iskanje po bazi podatkov

Prispevki zadnjega meseca: (77)Begunjščica (Miha_D., 10.02.2018)

Ko se po včerajšnjem celodnevnem in nočnem ter današnjem dopoldanskem šihtu foter ves truden privleče domov, ko njegov kruleči vamp in jezične brbončice sanjajo o slastni južini na mizi, ki naj ji sledi ura horizontalne tišine pod vekami, ga že na vratih napade mala neučakana tečnoba, polna genialnih turno smučarskih zamisli in ga nestrpno sprašuje, kdaj bosta že odrinila uresničevat eno izmed njih. Kaj je fotru v takem trenutku storiti? Naj, a, mulca po očetovsko nahruli, češ kaj ne vidi, kako je njegov božji stvarnik zgaran, ali, b, se v duhu moderne pedagogike zadrži in materinsko ljubeče ukloni hotenjem svobodno razvijajoče se mlade duše in reče: »Ja, Žigi, tvoja zamisel je odlična, zato te bo tvoj zlati oči, ki komaj čaka, kdaj boš izrazil naslednjo željo, takoj odpeljal na Begunjščico«. Ker je torej kot vedno zmagala različica b, je foter praznega vampa, nejevoljen in neprespan naložil mulca v avto in zategnila sta se na Ljubelj.

Da bo slika popolna, mora foter le priznati, da je tudi njega malček gnalo v sneg, kajti po desetletju turnega drgnjenja alpskih slalomskih smuči, si je velemojster levega plužnega zavoja k bregu omislil prave turne smuči. In to ne katerekoli, nego smuči amerikanske tvrdke, na katerih že desetletje blesti mična ameriška blondinka Linci V. Mož, ki si ob svojem EMŠO seveda ne obeta, da mu bo še kdaj pognalo tako košato lasiče, kot krasi omenjeno smukaško krasotico, upa, da bo vsaj na materialu, ki je dotično krasotico popeljal med smučarske zvezde, uspel napredovati iz plužnega levega zavoja v paralelni desni zavoj. V slabo voljo so ga namreč spravljale tudi zavist vzbujajoče slike atraktivnega smučanja v pauderju in celcu, ki jih na TKG lepijo M&M, Jure, Miro in drugi iz prve turno smučarske lige. Morda je skrivnost uspeha, kot pogosto tožijo naše smučarke in smučarji, v pravšnjem materialu.

Z Ljubelja ob dveh kreneta proti Zelenici in odvijeta v levo po lepo nadelani pristopni smučini čez Šentanski plaz na Begunjščico. Ker malemu ne pride na misel, da bi fotra vsaj malo šparal, ga goni v breg kot merjasca in po dveh urah stojita na vrhu. Čeprav je Veronika, ki na RTV1 tako ljubko odčeblja vremensko napoved in se zato foter rad poglobljeno zazre v TV ekran, za danes napovedala sonček v hribih, sta s sinom stala na vrhu – vsaj garmin je tako trdil – v taki megli, da sta se med seboj komaj prepoznala. Z garminom v roki sta z vrha do roba Šentanske plazu tudi odsmučala, malo še tipala pod robom, ko pa se je na 1900 m razblinila megla, se je začela epska predstava v celcu, ki ga je pred njima razdevičilo le kakih 10 uživačev. Mali je staremu dokazoval, kako se lahkotno skakljaje suka smuči v celcu, stari pa mu je v isti snežni modaliteti s skrajnimi močmi in loveč zadnje higsove bozone kisika kontriral na novem materialu. Kumulativa mladih in starih zavojev je naraščala do točke, ko kvantiteta po zakonih dialektičnega materializma preraste v kvaliteto, to je v turno smučarsko naslado par excellence. Na smučišču urežeta še nekaj ekshibicionističnih zavojev in vesela, da je bila dosežena popolna sinergija mladosti in mlade starosti, pravljico zaključita na parkirišču.

Za vas sta uživala Žiga in foter Miha

P.S.: slikovnega materiala zaradi meglenih razmer tokrat ni, je pa vsaj GPS sled za vse, ki jih tam gori utegne presenetiti megla.
GPS  GPS podatki*** pico
RazmereVsebina.php - V190204/2(frances@krim)
RazmereMenu.html - (1902210300)
Vsebina/Obv13618Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS