Arhiv razmer GPS podatki   Napiši obvestilo    Prijava  Gorniški oglasi e-Gora  TK Gora  Skala
četrtek 21.februar 2019 - 04:48 i Informacije

Razmere v gorah

RSS podatki
Vseh zadnjih 20 prispevkov
Iskanje po bazi podatkov

Prispevki zadnjega meseca: (77)Vajnež (Peter_Pehani, 10.02.2018)

S sestro Špelo sva preizkušala vremensko srečo na severni strani Karavank. Tam vlada prava zima, taka, ta-prava, mehka, opojna, z velikimi količinami snega. Cesta v Medvedji dol b.p., pred elektrarnico sta spluženi dve veliki parkirišči.

V gosti megli sva vztrajala 2 uri - po ohranjenih špurah MM in ekipe sva potovala "v neznano" (po Špelinih besedah nisva hodila po Dolgi riži, ampak po Megleni riži). Čeprav je bilo od njihovega obiska pred dvema dnevoma vreme idealno za sneženo podlaga (takorekoč nič sonca niti vetra ter solidno nizke temperature), je bil občutek ob naraščajoči strmini zaradi meglenega razgleda kvečejmu do 5 m vedno bolj nelagoden. Ko sva ujela dva rojaka (Tončija in Janija), smo zato skupaj za vsak slučaj naredili prerez in našli pod svežim snegom 4 nepremično trdne plasti.

Kmalu zatem se je nebo prvič odprlo - in srce je zapelo. Odpiralo in zapiralo se je nato cel dan. Midva sva potegnila čez Potoški Stol do Vajneža. Greben je raznolik (nikjer pa trd). Po riži navzdol pa mehko do kolen - sva pa morala loviti kratka odpiranja megle.

Tura in snežne razmere za vse prste polizati! Tako bo tudi jutri, s tem da se bo še videlo veliko bolje. Ker nas je šlo danes po Megleni/Dolgi riži zgolj 10, je še veliko nezvoženega. Močno priporočava!

*** pico
RazmereVsebina.php - V190204/2(frances@krim)
RazmereMenu.html - (1902210300)
Vsebina/Obv13620Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS