Arhiv razmer GPS podatki   Napiši obvestilo    Prijava  Gorniški oglasi e-Gora  TK Gora  Skala
četrtek 24.januar 2019 - 09:19 i Informacije

Razmere v gorah

RSS podatki
Vseh zadnjih 20 prispevkov
Iskanje po bazi podatkov

Prispevki zadnjega meseca: (28)BOČ-DONAČKA GORA (Vital, 09.02.2018)

Že dolgo sem imel v planu najbolj vhodni gori Alp (Karavank ) , Boč in Donačko Goro. Ko smo se vračali iz Blegoša so bili Bogdan, Franc in Pavle takoj za.
Start ob šestih iz Kamnika, po enem kilometru obrat nazaj po denarnico. Ponovni štart , po petih kilometrih še enkrat obrat nazaj po pacareje,ki so ostali za vrati.
Stres smo pomirili z dobro kavico v Tuhinjski dolini.Nato do Sl. Bistrice jug in do Poljčan. Na koncu Poljčan nas je garmin takoj odvlekel na gozni makadam in z domorodskim instinktom sem prepričal šoferja, da smo obrnili in nato zadeli asfaltni odcep proti Boču, ki je sto metrov pred koncem naselja na levi strani.
Po tristo metrih je parkirišče, kjer se začne učna pot skozi bukov pragozd, do vrha.Snega je bilo na začetku bolj malo proti vrhu pa vedno več. Pri stolpu smo takoj obrnili , sledilo je smučanje po globokem pršiču za ta konec Slovenije. V spodjem delu smo morali paziti mine, veje in ostalo. Preko travnikov in vrtov smo se pripeljali direkt do gostilne na koncu naselja.
Po hitri mokroti smo se odpeljali preko Rogaške Slatine in Rogatca do Rudijevega doma pod Donačko Goro. Sledil je vspon skozi drugi bukov pragozd,po lepo speljani gazi. Proti vrhu se strmina precj poveča, na vrhu nas je pričakala megla in piramida s križem. Spust smo zaradi megle in začetne strmine pričeli bolj previdno, nižje pa je bila že mešanica skorje in južnega snega. Pod Rudijevim domom smo nadaljevali skozi gozd, vinograde , senožeti, in vrtove vse do ravnice , kjer se svet poravna. Prijazen domačin je našega šoferja odpeljal nazaj po avto na Rudijev dom.
Zanimiva Štajerska tura , ki se je pa res lotimo poredko.

*** pico
RazmereVsebina.php - V181125/1(frances@krim)
RazmereMenu.html - (1901240300)
Vsebina/Obv13621Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS