Arhiv razmer GPS podatki   Napiši obvestilo    Prijava  Gorniški oglasi e-Gora  TK Gora  Skala
četrtek 24.januar 2019 - 09:36 i Informacije

Razmere v gorah

RSS podatki
Vseh zadnjih 20 prispevkov
Iskanje po bazi podatkov

Prispevki zadnjega meseca: (28)Vajnež in Stol (Marijana_&_Marko, 11.02.2018)

Ker že nekaj časa nismo bili v teh koncih in je Peter naredil krasno reklamo, smo šli Boštjan in M&M pogledat, kako izgleda smuka "za vse prste polizat". Najprej smo povlekli špuro po Dolgi riži na Vajnež ("original" Dolga riža, ki pripelje nad Vajneževo sedlo). Z vrha smo odsmučali naravnost navzdol po vzhodnem pobočju in v rižo prismučali, kjer se le ta razširi. Po riži je bila smuka po nedotaknjenemu celcu nato fenomenalna vse do izravnave na 1500 m.

Drugi vzpon po obljudeni Široki riži do grebena in samotno na vrh Stola; z vrha smo odsmučali naravnost po zahodnem pobočju in v vršno grapo (dodobra presmučano in preštamfano) prismučali v spodnjem delu. Po Široki riži smo nato lovili še nezvožene flanke, ki jih je bilo ravno še dovolj, le pogledati je bilo potrebno bolj na široko. Kako prav nam v takem pride evolucijska prednost črednega nagona! ;)

Več fotk na Marijana & Marko: http://www2.arnes.si/~mcuder/ture_dnevnik.html

Na http://www.turni-klub-gora.si/Gora/ocenjevanje.html so objavljene naj fotografije januarja. Potrudite se pri fotkah, nagrade bodo tudi to sezono super!

Ocena je simbolična in morda ne odraža dejanskega stanja.

*** pico
RazmereVsebina.php - V181125/1(frances@krim)
RazmereMenu.html - (1901240300)
Vsebina/Obv13635Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS