Arhiv razmer GPS podatki   Napiši obvestilo    Prijava  Gorniški oglasi e-Gora  TK Gora  Skala
torek 19.marec 2019 - 06:39 i Informacije

Razmere v gorah

RSS podatki
Vseh zadnjih 20 prispevkov
Iskanje po bazi podatkov

Prispevki zadnjega meseca: (68)Od kleti do kleti (MajaLusina, 24.02.2018)

OD KLETI DO KLETI (DRAŽGOŠE-RATITOVEC)

Kar zgodaj zjutraj so zapele budilke, pri sosed pa je že dišalo po jutranjih dobrotah.

Zbor je bil v kleti - Jakčovi kleti. Spili smo čaj, kavo, domači žajbl, malo poklepetali in se počasi odpravili na pot, na turni pohod "od kleti do kleti".
Od kleti do konca dela vasi Pri cerkvi - proti Jelovici - smo smuči nesli na ramah. Takoj zatem pa smuči na noge in leva desna proti Češnjici. Le do Jazbenka nam je traktorska sled olajšala izdelavo špure, sicer pa je šlo kar na celo. Pohvale tistim najmočnejšim, ki so gazili. Bilo nas je 14, tako da smo tisti bolj zadaj imeli že pravo avtocesto. Pot nas je vodila od Češnjice proti Podstanu, mimo Pašnega vrha, Jesenovca, do Planine Klom in na vrh Ratitovca. V slabih 4 urah smo naredili cca 10 km in 1000 m vzpona.
V koči smo se pogreli z rožco in čajem, okrepčali pa z joto in flancati. Čakala nas je pot nazaj.
Z vrha Ratitovca smo odsmučali do Vratc, nato pa ponovno kože gor in gas na Kosmati vrh. Smučarija in sneg več kot bomba. Le v krajšem delu poti pri Pašnem vrhu je potrebno malo poštamfati, sicer pa spust vse do Češnjice. Naprej do Dražgoš je sledila hoja po špuri oziroma tek na smučeh - klasika.
Za spust smo potrebovali dobri 2 uri, tako da smo bili bližje cilju vedno bolj dehidrirani. Špura je malo pred koncem zavila s poti - do Markovega vikenda. Hladno pivo nam je dalo moči še za zadnjih nekaj sto metrov. Odsmučali smo še zadnji breg in cik cak v Jakčovo klet.
Nataša je poskrbela za ravno pravo temperaturo vin, piva, žajbla in odlične dobrote, ob katerih je miza kar pokala. Analiza pohoda in pregled opreme je potekal kar lep čas. Bilo je fletno, veselo,... - vse to pa seveda zaradi super ekipe.
Rafko, lepa hvala za organizacijo in izvedbo. Upajmo, da bodo zime v naslednjih letih takšne, da bo pohod OD KLETI DO KLETI lahko izveden vsako leto.

14 extremov: Rafko, France, Matjaž L., Andreja, Matjaž M., Vilma, Miha P., Vinko, Miha L., Borut, Iztok, Eva, Jana in Maja.

*** pico
RazmereVsebina.php - V190204/2(frances@krim)
RazmereMenu.html - (1903190300)
Vsebina/Obv13736Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS